keskiviikko 30. marraskuuta 2022

9. raskausviikko - eikäku seitsemäs

Varhaisultra. Vihdoinkin. Sairaalassa edellisen keskeytyneen keskenmenon hoitanut lääkäri morjesti minut muistaen ja kysyi kuulumiset, kuukautiskierron ja miten olen palautunut. Jostain syystä valehtelin kaiken olevan ok, vaikka meinasinkin yrjötä mukana olevan kandin päälle jännittyneenä. 

Kandi ultrasi ja lääkäri muisti minulla olleen myoomia, jotka yhdessä siinä samalla tutkivat. Joo, se kohdun etuseinämässä oleva on taas yli viisisenttinen ja nyt se edellinen/joku muu toinen on jossain rakon seudulla. Painetta tulee joka suunnasta, joten ei ihme jos tuntuu kipuja ja pissalla saa rampata.

Aluksi näytti ettei löydy mitään muuta kuin myoomia, mutta sitten kandi ihan vahingossa löysi kohdun. Ruudulla se näkyi yllättävän isona, kauniin pyöreänä. Esiin tuli alkio, jonka sydän läpätti ensin ruudussa ja sitten huoneen kaiuttimista. "Siinä on alkio ja hyvin kuuluu syke" lääkäri hymyili maskin takaa. Mun jännitys laukesi siihen paikkaan. Mytty oli kuin olikin eläväinen pienoinen, eikä vain mielikuvituksen tuotetta💖 

Sitten ne huonommat uutiset.

CRL oli useista eri kulmista mitattuna vain 7.5 - 8mm ja kone laski, että koko vastaa viikkoa 6+5. Huomasin, miten lääkäri yritti mutisten saada isompia mittoja vaihtelemalla kuvakulmia. Ei ollut mitta ehkä ihan mieleinen tulos lääkärinkään mielestä.. Kysyin alhaisia hCG tasoja ja mainitsin epäilyksiäni myöhäisestä kiinnittymisestä, mutta lääkäri tyytyi vain sanomaan, että kahden viikon päästä uusi ultra ja jos syke kuuluu ensi kerrallakin, kaikki ok.

klikkaa tästä ja tästä kuvien tekijänoikeuksiin

Vähän jäi vieläkin hämmentynyt olo, kun ensin lääkäri oli iloinen sykkeen löytymisestä, mutta sitten mitat saadessaan muuttui mietteliääksi. Lasketusta ajasta ei myöskään sanonut mitään, eikä sitä edes laskettu. Ultrakuvaakaan en saanut. Lääkäri sanoi, että sydän sykkii ja se on tärkeintä, mutta jos alkaa vuotamaan tai tulee kipuja niin heille soitto asap. Eli lienee lääkärikin varautunut pahimpaan.

Jos olisin varma esim. kiinnittymishetkestä, niin varautuisin kyllä itsekin täyttä häkää jo keskenmenoon. Tällä hetkellä kuitenkin pidän mahdollisena, että raskausviikot saattavat pitää paikkansa suhteessa alkion "oikeaan" ikään, koska kiinnittyminen on tapahtunut myöhään. Lisäksi hänen sydän sykki voimakkaasti, joten en minä voi viettää meidän yhteistä aikaa ajatellen, että kuolema niittää sadon kohta. Tällä hetkellä minä olen elävän pienoisen sekä emo että pesä, niin kauan luoja meille yhteistä aikaa suo. 

Totta puhuen kaikesta tästä tulee itku vähän väliä.. Nyt on silti jatkosuunnitelmissa se, että seitsemäs raskausviikko alkoi alusta. Menen ensi viikolla normaalisti neuvolaan, jossa toivottavasti kuullaan sydänäänet, ja sitten seuraavalla viikolla uudestaan ultraan, joka sinetöi vihdoinkin jonkinlaisen lopputuloksen tälle tarinalle. 

6 kommenttia:

  1. Mulla ei suostuneet neuvolassa kuuntelemaan sydänääniä kuin vasta rv 13. Älä siis säikähdä jos kuuntelevat sydänääniä mutta eivät niitä kuule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin olen kuullut, että on aika yleistä ettei aikaisemmin edes kuunnella. Nyt en ole varma mikä käytäntö täällä on, keväällä naapurikunnassa kuunneltiin ja kuulumattomuus tarkoitti juuri sitä se pahimmillaan voi tarkoittaakin.. Nyt kun tuli takapakkia raskausviikoissa, voi olla ettei nyt kuunnella laisinkaan senkään takia. Jos nyt ylipäätään on mitään laitteita.

      Poista
  2. Ihanaa, että ultrasta löytyi jymäkällä sykkeellä varustettu pieni 😍❤️ ymmärrän, että pienokaisen koko saattaa herättää huolta, mutta mahtavaa, että tilanne kontrolloidaan kahden viikon päästä uudelleen 🤗 täällä pidetään kaikki sormet ja varpaat ristissä, että saatte seuraavallakin ultrakerralla ihastella pientä nallekarkkia sykkivällä sydämellä 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin hän oli ihka oikea vauvanalku, mikä oli mulle kaikista tärkeintä ja helpottavinta kuulla ♥ toivotaan, että kasvaisi oman ikänsä mukaisesti. Onneksi tilannetta jäädään nyt kuitenkin seuraamaan. Ei tarvitse enää hermoilla ja jännittää kuukausitolkulla.

      Poista
  3. Hienoa että syke näkyi <3 Toivotaan ja luotetaan, että sikiö oli esim. niin kippurassa, että mitta näytti mitä sattui ja pienellä onkin kaikki hyvin! Minä kävin aamulla ultrassa ja kaikki on toistaiseksi kunnossa, syke näkyi selkeästi ja sikiön koko vastasi raskausviikkoja. Silti en (pessimistinä) osaa vieläkään raskaudesta iloita, osaankohan koko raskauden aikana laisinkaan vai onko tämä yhtä pelossa elämistä heinäkuuhun saakka? Voimia sinulle, kumpa omistaisin kristallipallon ja voisin luvata että kaikki kääntyy vielä parhain päin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mittavirheisiin tai epämääräisiin asentoihin en usko, niin monesta eri kuvakulmasta kokoa mitattiin ja erot oli pieniä. Mutta kiinnittymisaika huomioiden saattaa hyvinkin kasvaa "oikean" ikäisenä, vaikka menkoista laskettuna reilusti jäljessä onkin. Toivotaan siis parasta ♥

      Mahtavaa, että teillä ollaan sen kokoisia kuin pitääkin ja sykettä myöten kaikki hyvin! Aika takuuvarmasti kaikki menee loppuun asti, lähestulkoon kaikki menee sen jälkeen kun syke löytyy, se keskenmeno% sykkeen löytymisen jälkeen oli ihan olematon :) Erilaiset huolet ja pelot varmaan pysyy loppuun saakka, ainakin omalle kohdalle voisin kuvitella niin. Itsehän pelkään jo ennakkoon sitäkin, että lapsi tukehtuu kiinteitä maistaessaan..

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.