perjantai 17. maaliskuuta 2023

Yk1 -oireet oviksesta lähtien

Pienen voimienkeräämistauon jälkeen on aika taas lähteä yrittämään! Nyt lähti kolmas kierto tyhjennyksen jälkeen ja vaikka edelliskierrossa olisin ollut täysin valmis jo yrittämään, miehen juuri sille hetkelle ajoittunut reissutyö valitettavasti oli esteenä. Nyt ei esteitä pitäisi olla edessä.

Otan tähän kiertoon mukaan greippimehun ja aion juoda nesteitä muutenkin enemmän. Olen havainnut veden juomiseni taas vähentyneen, joten on hyvä tankata tarpeeksi nesteitä kehoon. Terolutit tulevat myös käyttöön jos ajoitukset kohdillaan, joten mielenkiinnolla seuraan senkin tiimoilta aamulämpöjä ja oman kropan tuntemuksia.

kp1 AL 36,18'C. Menkat.

kp2 Menkat

kp3 Menkat, Seksiä ♥

kp4 AL 36,22'C.

kp5 AL 36,34'C. Menkat, seksiä ♥.

kp6 - kp10 sairaslomaa pukkaa.. Kohdunnapukka HM/F, eli high, medium/firm.

kp11 AL 36,34'C. Limatulppa irtosi! Viime kierrossa sen irtoaminen aiheutti aivan hurjan "vetistelyn" down there, nyt on hedelmälliset limat kyllä taas ihan jossain muualla kuin missä pitäisi.. päivällä tehty ovistesti yllättävän tumma. Toivottavasti ei nyt ihan vielä pärähdä plussa, jotta mieskin kerkeäisi työreissulta antamaan oman panoksensa..

kp12 AL 36,15'C. Hieman juoksevaa alakerrassa, mutta muutoin jopa hämmentävän kuivaa. Kohdunnapukka HM/F, eli high, medium/firm.

kp13/dpo-2 AL 36,23'C. Juon viidennettä purkkia greippimehua. Ihan ruutikuivaa alakerrassa, ei o-plussaa lähelläkään.. Ärsyttää. Kohdunnapukka HS, eli high, soft. Ei auki. Seksiä ♥ Jostain montun syövereistä pelmahti ihan kunnon jojolimaa  kaveriksi. Eggwhitea? 

kp14/dpo-1 AL 36,18'C. Limoja vaikea tulkita, ei tule alas asti joten haettava kohdunnapukasta näyte - juoksevaa liisteriä :D Kohdunnapukka HSM, eli high, soft. Avonaisuudesta vaikea varmaksi sanoa, niin kaukana on. Aukeamassa, auki? Iltaa kohti alkaa kunnolla vetistelemään, tulee ovisplussa ja himotkin huipussaan. Seksiä ♥

kp15/dpo0 AL 26,27'C. Himoja on. Todella vahva ovisplussa aamulla. Dpo0? Kohdunnapukka HSO, eli edelleen korkealla käyden välillä hieman alempana, pehmeä, avonaisen oloinen. Seksiä ♥

kp16/dpo1 AL 36,33'C. Aamupäivän o-testi kuin toissa iltainen testi, eli positiivinen, mutta ei super kuten eilen. Mies lähti hyvissä ajoin työreissulle. Kohdunnapukka HS, aukinaisuudesta edelleen vaikea sanoa. Alakerrassa tuntuu liukkaalle vieläkin. Väsyttää.

kp17/dpo2 AL 36,48'C. Hmm, ei mitään mainittavaa. Kohdunnapukka HS, muuttuen yhä enemmän medium/firm. Valkovuoto creamimpaa jo. Pyrin juomaan vettä 2L päivässä ja vähennän kahvin juontia (olen tosi surkea juomaan mitään muuta kuin kahvia), just in case.. Närästää.

kp18/dpo3 AL 36,41C. FF nakkasi oviksen kp15, eli nyt olisi dpo3. Jes, nyt oli hyvin onnistunut ajoitus talletuksille 🙌 Kohdunnapukka HM, valkovuoto creamy. Aloitin tänään Terolutit, 2x10mg/pvä. Sivuvaikutukset hieman jännittää, sekä alkaako menkat miten ajallaan. Väsyttää. Närästää.

kp19/dpo4 AL 36,56'C. Aika normaalille nousulle vaikuttaa. Kohdunnapukka HS, valkovuotoa edelleen aivan selkeästi ja laadultaan creamy. Väsyttää. Närästää.

kp20/dpo5 AL 36,76'C. Liekö nyt alkoi Terolut vaikuttamaan? Ylös noustessa tuli niin sähköiskumaisen tylppä ja voimakas tökkäisy vasemmassa muniksessa, että kellahdin oikein takaisin sänkyyn sen voimasta. Countdown to pregnancy on edelleen sitä mieltä, että ovis oli kp16. Kohdunnapukka kaukana, vaikea arvioida onko pehmeä vai kova, siltä väliltä. Valkovuoto creamy. Ylähuuli halkesi ja yks kaks huulet kuivat. 

kp21/dpo6 AL 36,80'C. Heräsin 1h15min normaalia aikaisemmin, joten käytin bbt adjustment calculatoria saadakseni oikean lukeman. Kohdunnapukka melko kaukana ja melko kova, valkovuoto creamy. Rinnat tuntuvat ehkä aavistuksen raskailta ja turvonneilta. Muutamia tosi teräviä sukkapuikkotökkäisyjä oikealla muniksissa. Päivän mittaan tuntuu nipistyksiä "sarjoina" sekä häpykummussa että oikealla muniksissa. Huulien kuivuus jatkuu. 

kp22/dpo7 AL 36,89'C. Heräsin vaikeroiden siihen, että nyt on tosi paha olo - kummassakin päässä. Tunti menikin vessassa toimituksia tehdessä ja sitten se oli ohi yhtä nopeasti kuin tulikin. Vatsa jäi hieman kipeäksi. En tiedä mikä pikatauti tää oikein oli 😨 Kohdunnapukka hyvin kaukana, aika pehmeälle tuntuu, valkovuoto creamy edelleen, mutta eiliseen nähden huomattavasti kuivempaa. Unohdin myoomien olemassaolon kokonaan. Ne varmaan on ne mitkä välillä nippailee muutaman kerran häpykummun seudullakin. Huulet kuivat. 

kp23/dpo8 Heräsin aamuyöstä, mittasin ja käytin bbt adjustment calculatoria jos en herääkään normaaliin aikaan, lukema oli 36,81'C. Loppuajan (3h) nukuin suu auki, lukema 36,71'C. Ei mitään uskoa tärppiin. Nännit selkeästi arahkot, rinnatkin hieman. Kohdunnapukka hyvin kaukana yhä, pehmeä, creamya valkovuotoa niin, että sitä on, mutta ei huomaa. Ihan kuin olisi tehnyt miljoona vatsalihasliikettä.

kp24/dpo9 AL 36,79'C, taas yöllä herätty ja calculatorilla laskettu lämmöt. Sofi nega. Ei mitään oireita mihinkään suuntaan, nännit ainoastaan ihan aavistuksen arat. Kohdunnapukka kaaaukana ja pehmeän oloinen, mutta päivän aikana laskeutuu keskivaiheille ja on kova sekä "pitkä". Valkovuoto kuten edellisinä päivinä totuttu. Sähköiskumaisia tylppiä mutta kipeitä pistoja muutamia taas häpykummulla.

kp25/dpo10 AL 36,63'C. Sofi nega. Yllättäen heräsin taas 2h ennen herätyskelloa, joten mittasin kaksi kertaa peräjälkeen (tulos 36,40'C ja 36,41'C) ja käytin calculatoria. Heräsin lopulta normaaliin aikaan ja mittasin taas, 36,70'C. Eli kummin päin vain, lämmöt hieman edeltäviä aamuja alemmat. Kohdunnapukka keskivaiheilla, pehmeä. Nännit aavistuksen arat. Seksiä ♥

kp26/dpo11 AL 36,73'C. Sofi nega. Ei mitään oireita. En ota enää Teroluteja tänään, kerran ei lämpö noussut enempää. 

kp27/dpo12 AL 36,81'C. Pitkästä aikaa nukuin koko yön putkeen. Melko jatkuvaa, mutta kevyttä menkkakramppia/jomotusta päivän aikana. Kohdunnapukka ulottumattomissa. Sofin r-testiin lähti heti piirtymään jotain, aivan selkeä ero esim. eiliseen, mutta vaikea sanoa onko vain harmaa viivanpaikka vai onko siinä väriä. Viivanpaikkana pitäisin. Tein myös viikkodigin, koska olen aina halunnut purkaa sen atomeiksi ja verrata vahvuuksia keskenään. Tulos "ei raskaana" ei yllättänyt.

kp28/dpo13 Taas heräsin hetkeksi 2h ennen normaalia heräämisaikaa. Mittasin, käytin calculatoria ja tulos 36,81'C. Kun heräsin oikeaan aikaan, mittasin, tulos 36,70'C. Sofi antaa ihan snadisti eilistä vahvemman viivan, ip tein uuden vahvemmasta pissasta ja aamuista selkeämpi haamu. Kohdunnapukka kaukana, pehmeän oloinen, valkovuotoa eilistä enemmän, tuntuu välillä kuin olisi menkat alkanut. Koko päivän menkkakramppailee, illalla makuulle mentäessä hitusen kuvottaa ennen nukahtamista. Olen aika levollisin mielin. 

kp29/dpo14 AL 36,76'C. Ihan aavistus kuvotti hetkittäin aamulla. Kohdunnapukka kaukana, pehmeä, valkovuoto hieman lisääntynyt. Aamun toisesta pissasta - joka oli huomattavasi vahvempaa kuin aamun eka - teen Sofin ja viikkodigin, koska se polttelee niin paljon kaapissa.. 😂 Sofi oli ehkä himpun eilistä vahvempi, digi vilkku ja vilkku ja vilkku.. ja vilkku  ja vilkku.. ja sitten - RASKAANA 1-2 ! Purin tämänkin atomeiksi ja kahdessa päivässä aivan selkeä vahvistuminen tapahtunut, eikö! 

Soitan hoitajalle jatkolääkityksistä. Lääkärin konsultoinnin jälkeen aikaisemmin saadut ohjeet kääntyikin toisin päin: nyt ei saa edes primaspania ottaa ja katsotaan vasta varhaisultran jälkeen tilanne uudestaan! En tajua miten voi noin äkkikäännöksen tehdä ohjeistus?! Saa nyt nähdä miten siis tää raskaus etenee.. Hoitaja varasi varhaisultram kuitenkin ja se on kahden viikon päästä.  Itse päätapahtuman laski olevan 22.11.2023. Eli skorpioni taikka jousimies ehkä tulossa?

kp30/dpo15 AL 36,81'C. Kuukautiset ensimmäistä päivää myöhässä normaalin kierron pituudesta laskien. Rinnat turposi yön aikana yhden kuppikoon :D hieman kramppailua ajottain tänäänkin. Kohdunnapukka kaukana ja pehmeä, jonkin verran creamya valkovuotoa. 

Aamuinen Sofi yhtä hailuraa kuin tähänkin mennessä, mutta selkeästi vahvistunut taas. Päivällä 2h pidätyksellä tehty Clearbluen +/- testi selkeä plussa, mutta todella säälittävä, mikä vähän yllätti. Odotin huomattavasti vahvempaa.. ensimmäisessä raskaudessa tosin sekä Sofit että CB:t aika yks yhteen näiden nykyisten kanssa. Sofi myöskin aamuista vahvempi, eli hCG kyllä nousee, mutta nouseeko tarpeeksi vai ei, sen vain aika näyttää.

kp31/dpo16 Toivon ettei aamulämpö ole sitä mitä mittasin. Kerkesin nousta ylös ja mittasin vasta vessassa käynnin jälkeen, mutta silti lukema oli vain 36,66'C. Jatkossa en enää mittaa aamulämpöjä, vaikka se mielenkiintoista olisikin, tää jo aiheutti sydämentykytyksiä. 

Sofilla jatkan testausta aamulla, mutta leffaviivoja saa edelleen odotella, koska Sofit loppuivat enkä takuulla uusia enää ala ostamaan. Jossain sentään raja oltava - vaikka toki jokaisen himotestaajan kaapista löytyy plussankin jälkeen muutama Clearblue käytettäväksi 😉

Jos mietin viime päivien oireita, niin ainoat oireet ovat olleet hengästyminen ihan pienestäkin. Joitain hajuja haistoin yks kaks terävämmin. Selkeästi normaalista poikkeava oire oli parin päivän menkkakrampit oletettujen kuukautisten aikaan ja jo pari päivää jatkuneet mielialavaihtelut. Se on se, josta hokasin, että nyt saattaa ehkä olla tärppi. Mies ärsytti yks kaks silleen tietyllä tapaa, joten se ei ole muuten koskaan ärsyttänyt kuin raskaana ollessa. 

Tänään myös nännipihat ovat ihan turpeessa, hauska. Tänään on myös ensimmäinen päivä, kun ihan vähän myöskin kuvottaa aika-ajoin. Niin ja valkovuoto selkeästi päivän mittaan lisääntyy. Jonkin verran nippailee välillä. hCG:tä on siis kai sen verran, että kroppa alkaa hiljakseen siihen reagoimaan.

kp32/dpo17 rv 4+3 Yöhikoilua. Ihan armottomasti. Herpes nenässä. Takuuvarma hormonien aiheuttama oire. Kohdunnapukka kaukana ja pehmeä, creamya valkovuotoa hieman reilummin.

Vaikka teki mieli mitata aamulämpö, annoin olla. Jatkuvien keskenmenojen (ja erään nuoren vloggaajan puheiden) myötä nyt vihdoinkin todella alan ymmärtää, että mittasinpa lämmön kerran tunnissa ja otattaisin hCG:n päivittäin uudestaan, raskauden onnistuminen ei oo mun käsissä eikä niistä kiinni. 

Tämän faktan ymmärtämisellä vihdoinkin ihan aikuisten oikeasti oli erittäin rauhoittava vaikutus. Siksi on helpompi nyt elää päivä kerrallaan, ihan kuten tähänkin asti. Normaalisti. Ei voi muuta kuin odottaa minkä pituinen matka tällä kertaa tulee, mutta ainakin tällä hetkellä olen raskaana! 😍

10 kommenttia:

 1. Voi elämä!!!! <3 Niin paljon onnea tämän kertaiseen odotukseen, jos jollekin niin teille soisi jo vauvan tulevan, kohtuuttoman raskaan taakan olette kyllä saaneet kannettavaksi lukuisten keskenmenojen ja pettymysten myötä. Pidän sormet, varpaat ja sisäelimet ristissä että nyt onnistaisi, jännittäviä aikoja eletään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkien mahdollisten ruumiinosien ristimisestä :D katsotaan mitä tästä seuraa, ei auta kuin seurata.

   Poista
 2. Hirmusti onnea! Toivotaan parasta ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, muuta ei voikaan kuin toivoa että kaikki menisi hyvin, mutta vain aika näyttää ♥️

   Poista
 3. Ihanaa!!!!!!!! Tahmaisimmat tarrasukat pienelle 😍😍😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ihanaa, ehkä kolmas kerta toden sanoo <3 Ja äh, anteeks, mun on pitänyt viikottain tulla sulle raapustelemaan, mutta on jäänyt ajatuksen tasolle eka "nettitauon" takia ja nyt oon vaan niin kuitti. Mut aktiivisesti luettu on miten teillä edetään! ♥️

   Poista
  2. Höpö höpö, tottakai keskityt nyt omaan raskauteen! Ei kannata ottaa stressiä kommentoinnista. Tiedän, että olet kuitenkin meidänkin odotusajassa ajatuksella mukana 💕

   Poista
 4. Iiiik!! Pitkästä aikaa tulin katsomaan mitä kuuluu ja heti tuli tällanen jännitysnäytelmä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, iiik! Tää todellakin on taas yhtä draaman kaarta :D

   Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.