tiistai 28. maaliskuuta 2023

5. ja 6. raskausviikko

Tekisi mieli kirjoittaa miten kaikki menee oppikirjan mukaisesti ja miten kaikki on niin ihanaa. Mutta kieltämättä on vaikea olla optimistinen, kun ei edes tunne olevansa raskaana. 

Ainut selkeä oire ovat turvonneet rinnat, ajoittainen (eli ei edes joka päiväinen) närästys sekä röyhtäily. Ei edes kuvotusta, vaikka ruokailuväli venyisi pitkäksikin. Ainut varma asia on armoton vitutus ilman yhtään todellista syytä ja tämä on ollut tuttua joka ikisestä raskaudesta.

Tein uuden viikkodigin rv 4+4: edelleen 1-2. Liuskojen vahvuuksissakaan ei ollut eroja. Viime raskaudessa sain digiin 2-3 samalla raskausviikolla (4 pvää myöhäisemmällä kiinnittymispäivällä) hCG:n ollessa vaatimattomat 135 mIU/mL, nyt ei ole hCG siis edes sitä? Ei siis vaikuta siltä, että raskaus etenisi normaalisti. Tuulimuna saattaisi selittää sekä oireettomuuden että hCG:n heikon nousun.

Tällä hetkellä harmittaa kaikista eniten se, että en saanut mitään tukilääkettä jo heti alkuun. Jäi vähän sellainen koe-eläinolo, koska tukitoimia ei vastoin alkuperäisiä ohjeita saanutkaan aloittaa. En itse jaksa uskoa enää huonoon tuuriin, luonnonvalintaan tai elinkelvottomiin sikiöihin, koska aina on todettu ettei heissä ole ollut mitään vikaa.

Olen silti pitänyt lupaukseni olla stressaamatta. Se on ollut aika helppoa, koska ei juurikaan tunne edes olevansa raskaana. Olen onnellinen, että tärpissä ei tällä kertaa mennyt pitkään, ainoastaan yksi kierto ja se tuo lohtua tulevaan. Koen paljon parempana, että tärppi käy, kuin ettei se kävisi lainkaan, vaikka tietysti keskenmenoissa on kestäminen sekä henkisesti että erityisesti fyysisesti ja niihin on vaikeampi saada apua.

Tarkoitushan oli etten tällä kertaa ota verikokeilla hCG:tä, mutta ajateltiin polin kanssa soiteltuamme ja oireettomuudesta kerrottuani ottaa kuitenkin kaksi lukemaa 48h erolla. Näin minulla olisi antaa jotain dataa varhaisultraan ja voin ultrassa kysyä samalla mielipidettä siitä, mitä hCG-arvot kertovat ja miksi hCG mitä luultavammin nousee hitaasti. Ehkä lääkärikin keksisi mistä tässä kaikessa olisi kyse.

Rv 5+2 uusin tavallisen CB:n jossa testiviiva tuli toiveikkaan tummanpuhuvana jo ennen kontrolliviivaa sekä viikkodigin, joka vilkkui edelleen turhan kauan. Tulos oli vihdoin 2-3, mutta viidessä päivässä olisin toivonut jo reilusti vahvemmat viivat liuskaan. 

Koska olen silti vielä ihan alussa ja onnistumistarinoissa digin viikot nousevat rv 5:n aikana 3+:n, päätin vielä kerran kokeilla rv 5+6 onneani. Tulos oli kahden tunnin pidätyksellä 3+ ja liuskatkin oli tasavahvat! Siis mitä!? Samana päivänä otettu verikoekin kertoi arvon olevan viikkoihin nähden täysin normaali ja alusta laskettuna tuplaantumisaikakin vain 40 tuntia, eli raskaus etenee normaalisti?! 

Vetää sanattomaksi!

6 kommenttia:

  1. Voi, että miten kovasti toivonkaan, että saisitte tämän pienokaisen syliin asti! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähtökohdat näyttäisi ainakin olevan nyt huomattavasti paremmat kuin koskaan aikaisemmin! ♥

      Poista
  2. Upeaa!!!!!! Pidä kiinni pikkuinen!! 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti jaksaa ja on kohta roomansalaatin kokoinen, alku ainakin menee jo paljon lupaavammin ♥

      Poista
    2. Täällä luvataan ainakin pitää sormia ja varpaita ristissä niin kauan, että teidän pieni on saavuttanut roomansalaatin koon 🤞🙏

      Poista
    3. Ihan pian saamme tietää miten tuolla kohdussa edetään! Ja mä uskon että jos tässä edetään np-ultraan saakka ilman yhtään ongelmaa esim. koon suhteen ja varsinkin jos saan vielä raskauden tueksi jotain niin tää tyyppi on se joka vetää loppuun saakka ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.