sunnuntai 6. marraskuuta 2022

5. raskausviikko

Oireita? Pientä kuvotusta ajottain, välillä väsyttää ihan sairaasti, valkkaria kohtuullisesti, kn ylhäällä ja pehmeä, puuskittainen (yö)hikoilu. Ja hajuaistin terävyys! Mies ei haista ollenkaan tai niin vahvasti samoja asioita mitä minä. Ja aamulämpö on korkealla. Välillä nippailee. Rinnatkin oikeastaan ihan normaalit, ehkä vain vähän turvoksissa. Mutta ei kipeät tai arat. Ei ole 247 selkeästi läsnä olevaa oireilua, joka sai tietysti vähän epäilemään, olenko ollenkaan raskaana. 

Plussauutinen tuli niin yllätyksenä, että en ollut laskenut edes raskausviikkoja. Huomasin myös pari päivää menkkojen poisjäännistä, että niin, en ole soittanut neuvolaankaan vielä. Mietin jopa, että koska soitan vai soitanko ollenkaan(!). Havahduin ajatukseeni. Miksi hitossa en soittaisi?

Vaikka sanoin, etten jarruttele, hitaasti tummenevat raskaustestit saivat kuitenkin pelkoja hieman pintaan ja huomasin taas himmailevani. En tiedä miksi sitä kaunistellen kirjoittaa aina "hieman", "ehkä", "vähän" tms. vähätteleviä täytesanoja, kun totuushan on se, että pelkään iloita liikaa, jos se taas viedään pois. Keskenmenoja kokeneet varmasti tunnistavat kaikki nämä samat tunteet.

Soitin neuvolaanSaan hcg:n varmistamiseksi verikokeet. Iltapäivällä luin tulokset: 135. Googletan (virhe!) - aika alakanttiin.. Tärisen ja tästä seuraava stressin aihe. Seuraavana päivänä neuvolasta soitetaan. Pelkään kuollakseni. Mutta kuulema aivan normaali(n) raskauden lukema  ja varsinkin jos on vasta kiinnittynyt. Saan kuitenkin oman mielenrauhan vuoksi ensi viikolle uudet labrat. Tuloksien perusteella sitten jatkosuunnitelmat.

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Päätin ravistella tärinät ja jännityksen pois ja tajusin, että asenteeni ei ole enää pelkkää pessimistisyyttä, vaan silkkaa negatiivisuutta. Muistutan itseäni, etten voi monillekaan asioille mitään, joten tästä eteen päin aion nauttia raskauskuplastani täysin siemauksin - kesti se sit loppuun tai ei. Ei vaan enää jaksa koko ajan pelätä pahinta, koska siinä pelon vallassa jää kokematta monta hyvää asiaa.

Uudestaan raskaudesta innostuneena menin heti täyttämään tyyliin netin jokaisen raskauslaskurin. Olen tätä kirjoittaessa viidennellä raskausviikolla. Laskettu aika olisi 10.7.2023, plus miinus 1-2 päivää riippuen kierron pituudesta. Tähän aikaan vuodesta syntyy taiteellisia ja luovia rapuja, jotka kuuluvat  vesimerkkeihin.

Kylmän talven lapsena en ikinä ole ajatellut heinäkuun olevan lapseni syntymäkuukaukausi, koska kesä, helle ja ötökät, mutta heinäkuuhan on järjellä ajatellen ihan huippukuukausi! Lapsi ei putkahda maailmaan keskelle kylmintä sydäntalvea pienenä nyyttinä, mutta kerkeää kuitenkin kasvamaan seuraavaa talvea kohti kohisten entistä enemmän omanlaiseksi persoonaksi. 

Vakuutan itselleni neuvolan kanssa käydyn puhelun jälkeen, että minä-olen-raskaana ja niin kauan, kunnes toisin selkeästi todistetaan. Seuraavana päivänä tehdyt Clearbluet liputtavat myös edelleen raskauden puolesta, joten perkele - olen oikeasti raskaana ja raskaana minä pysyn loppuun saakka!

4 kommenttia:

  1. Minusta testit näyttävät oikein hyvältä! Hcg-arvo on myös mielestäni erinomaisesti viikkoihin nähden linjassaan 😊 tiedän, että toisinaan voi olla vaikeaa luottaa, mutta ilolla ja onnella et voi raskaudelle tehdä hallaa (kyllä, helpommin sanottu kuin tehty). Milloin menetyksen hcg:n uusintatestiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miksi en pääse kommentoimaan profiilillani..

      Hyvin sanottu ja tuota onkin hyvä noudattaa :) minä oon niin kamalan analyyttinen ihminen, että sitä haluaa tietää kaiken. Aina löydetty tieto ei ole positiivista ja sen johdosta sitten alan herkästi ylianalysoimaan tilannetta. Huomasin, että nyt meni kuppi vähän liiankin nurin, kun eksyin entistä synkemmille sivuille :D olen nyt saanut höllättyä ja minusta tuntuu sekä uskon, että olen vahvasti raskaana, vaikka välillä se pieni epäilyksen pelko tm, ku tai km käykin mielessä. Yritän pitää sen kuitenkin taka-alalla enkä keskity siihen, vaan raskauteen kuvotuksineen ja pissahätineen.

      Keskiviikkona käyn labrassa ottaa hCG:n ja tällä kertaa ajattelin etten soita tuloksien perään vaan odotan neuvolan puhelua, joka tulee viimeistään seuraavana päivänä. Ei taida olla minun tehtävä analysoida tuloksia googlen perusteella vaikka niin eka teinkin :D

      Poista
    2. Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta! Ja apua, apua, apua, mikä typo ekassa viestissäni on (typerä tekstiä korjaava puhelin 😑). Ei siis ollut tarkoitus kirjoittaa "Milloin menetyksen hcg:n uusintatestiin" vaan "milloin menet hcg:n uusintatestiin". Anteeksi! Tiedän, että ymmärsit viestini ja kysymykseni, mutta sanavalinta oli kyllä totaalisen pielessä 😵‍💫

      Poista
    3. Ei se mitään, kieltämättä hieman huvitti tuo typo aamulla kun luin kommenttisi ja arvasinkin että lienee kyse puhelimella kirjoitetusta viestistä, minulla pääsee vastaavia aivopieruja kun puhelimella kirjoitan :D

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.