torstai 24. helmikuuta 2022

7. raskausviikko

Seitsemännestä (7.) raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 6 viikosta ja 0 päivästä 6 viikkoon ja 6 päivään (6+0 – 6+6).

Alkion pituus on 4-8 mm.

lähde: vau.fi

7. raskausviikko eli rv 6+0 alkoi ällötyksellä ja päänsäryllä sekä todella kipeillä rinnoilla, mutta kaikki tuntemukset heikkeni taas päivän mittaan ihan olemattomiin ja seuraavina päivinä olo oli normaali. Ei mitään. Sitä seuraavana päivänä sama taas alusta. Pahinta mun raskausoireissa on, että oireiden "vahvuus" vaihtelee ja se on hyvin hämmentävää. Ja pelottavaakin. Olisivat ennemmin joko tai, eikä näin säikyttelisi. Väsymys tosin on kieltämättä jatkuvaa. 

Kaikista eniten jännityksen ja kauhun sekaisin fiiliksin koko seitsemänneltä raskausviikolta odotin kuitenkin varhaisultraa, joka oli rv 6+2. Mies ei saanut tämän takia vapaata. Olisihan se kiva ollut käydä yhdessä, mutta ei voi mitään. 

Odottaessani keskussairaalan äitiyspoliklinikan käytävällä sydämeni hakkasi varmaan tuhatta ja sataa, sillä en yhtään uskaltanut veikata kumpaan suuntaan vaaka kallistuu. Lopulta oli minun vuoro. 

Jonkun aivan erityisen, meistä kahdesta rakennetun 
pikkutyypin sydämen läpätys näkyi aivan selkeästi 💕 🙌

Ultratessa oli tosiaan menossa rv 6+2, mutta koko vastasi 6+0 ja laskettu aika siirtyi kaksi päivää myöhempään. Aloin tietysti heti panikoimaan, ennakoiko tämä oletettua pienempi koko keskenmenoa, varsinkin kun kiinnittymispäivä on tiedossa, mutta ilmeisesti vielä saattaa hyvinkin muuttua päivät eikä lääkäri ollut mitenkään huolissaan. Tärkeintä on, että sydämen syke löytyi ja sehän näkyi ruudulla erittäin selkeästi.

Säikähdin lisäksi, että onko tyyppejä sittenkin kaksi, kun lääkäri alkoi yks kaks kysymään tiesitkö että täällä on myös.. mutta kyse olikin 3-4cm kokoisesta myoomasta kohdun etuseinämässä. Kysyin vaikuttaako se raskauteen, mutta ei pitäisi. Seurataan kuitenkin. Eli nyt minussa kasvaa siis jotain hyvin haluttua ja jotain ei-niin-haluttua.. Ehkä myooma selittää sen, että kuukautisvuotoni on nykyään aivan niagaran kaltainen varsinkin kp2. 

Neuvolan ensikäynti on nyt myös varattuna ja se on jo vajaa kolmen viikon päästä. 

4 kommenttia:

  1. Sydänlämpöiset onnittelut pienestä sydämestä! <3

    VastaaPoista
  2. Voi ihana, mikä papu siellä kasvaa! ❤ näin pieniä on hurjan vaikea mitata, joten parin päivän heitot ovat arkipäivää. Pikkuisella on varmasti kaikki juuri niin kuin pitää 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän kerkesin kaikenlaista googletella myös näin jälkikäteen.. Luinkin että voi olla ihan vain mittavirhe kun puhutaan millien osista, ja pikkutyyppi voi kiriä kasvun kiinni myöhemmin ja mennä jopa ohikin jolloin la ottaakin takapekkiä. Ja sitten kun olin laskevinani että kiinnittymisdipistä varhaisultraan tyyppi oli muistaakseni 24 päivää vanha, joten sen suhteen pitäisi kyllä olla ikäisensä kokoinen. Ei osaa olla miettimättä ja stressaamatta kuitenkaan, heh. Nyt odottelenkin ensimmäistä neuvolaa, että pääsisi kuuntelemaan sydänäänet ja taas yhden etapin läpi. Hurjan jännää ihan joka ikinen päivä!

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.