tiistai 8. helmikuuta 2022

5. raskausviikko

Viidennestä (5.) raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 5 viikosta ja 0 päivästä 5 viikkoon ja 6 päivään (5+0 – 5+6). 

Alkion pituus on 0,5 - 1 mm.

lähde: vau.fi


Raskausoireet? Nännit ovat arat, mutta vain jos niihin osuu joku. Se joku voi olla ihan vain minä niitä hiplailemassa varmistaakseni, onko ne oikeasti kipeät.. Edelleen rinnat ovat enimmäkseen hyvin löllöt, mikä on tosi outoa. Normaalisti ennen menkkoja rinnat turpoaisi x10, mutta nyt ei mitään kestoturvotuksia, vaan turvottaa välillä. Jännä juttu.

Alussa on lähes jatkuvasti pieni paha olo, jos en muista kerran tuntiin syödä jotain kunnollista. Pelkkä hedelmä tai jogurtti ei riitä, vaan pitää olla esim. tuhti leipä. Pelkään keskenmenoon johtaneen hyperemeesin toistuvan. Myöhemmin tulee myös närästystä herkemmin ja oksetusolo väistyy ajottaiseen öklöön oloon.

Valkovuotoa tulee vähän, mutta kuitenkin niin, että välillä pitää mennä vessaan tarkastamaan, että eihän vuoda mitään muuta. Välillä nivusia vaivaa joku epämääärinen nippailun kaltainen tuntemus ja hieman on samalla menkkamaisia muita fiiliksiä. Saattaa olla monta tuntia pois ja sitten alkaa taas hetkellisesti.

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Luin kiellettyjen ruokien listaa ja vähän masennuin 😂 Pannu kaksi päivässä kahvia juovana tiputus aamun 1,5 kupilliseen kahvia on dramaattinen. Loppupäivän juon pari kolme kupillista teetä tai kaakaota. Nyt pitää olla tarkka myös juustoissa, mikä on tällaiselle juustoherkkuperseellä vaikeaa. Ja just kun teki mieli metukkaa, niin se olikin kiellettyä, ainakin suoraan paketista. Tänään löysin kaapista salmiakkipussin - empä viitsinyt edes yhtä ottaa. 

Soitin neuvolaan ja täti langan toisessa päässä iloitsi tulevasta uudesta kunnallisveronmaksajasta ja laski, että soittaessa olisi menossa rv 4+2, kuten itsekin olin laskenut. Sain ensimmäisen neuvola-ajan vasta lähes kuuden viikon päähän! Kyseinen täti soitti muutaman päivän päästä uudelleen ja antoi lähetteen varhaisultraan, aivan mahtavaa! Soitan ensi viikolla ajan. Ensi viikolla on myös labra-aika ainakin kilppareille, en tiedä mitä muuta samalla katsotaan.

Töissä oli sanottava työparilleni raskaudesta, koska hän tuputti vähän väliä tupakkaa, josta en normaalisti niin hanakasti kieltäytyisi. Sanoin työparilleni, että raskaus on todella alussa, että ei huutele kellekään. Mutta kyllähän juorut liikkuu nopeammin kuin kulovalkea. Ihan näinä päivinä tietää todennäköisesti koko työyhteisö, serkut, kummit ja naapurin kissatkin vaikka minä ajattelin asian pysyvän salassa vielä kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.