sunnuntai 27. marraskuuta 2022

8. raskausviikko

Uusi raskausviikko ja uudet kujeet. Aaltoilevaa kuvotusta lukuun ottamatta mieli on seesteinen, vaikka keho käy läpi eri tuntemuksia. Rinnat ovat tolkuttoman isot ja arat, erityisesti sivuista. Valkovuotoa holahtelee välillä. En muista onko ollut kertaakaan puhetta, mutta nännipihoja reunustaa tumma kehä ja nännipihat itsessään ovat jopa turvonneet. Lisäksi röyhtäilen päivittäin useamman kerran. Ja vatsan turvotus ihan hullua.

On outoa olla jo kahdeksannella raskausviikolla, kun tuntui että ensimmäiset viikot meni vain selvitellessä, onko sitä edes raskaana vai ei. Toki en vieläkään ole turvallisilla vesillä ja hitaasti nouseva hCG ei hirmu suuria toiveita tulevasta anna, mutta sen suhteen olo on nyt kaiken kaikkiaan luottavaisempi, että tässä on kyse ihan oikeasta raskaudesta.

Nyt on pahin paniikkinappula pois vihdoinkin päältä ja ihan kuin olisi alkanut raskaus uudestaan!

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Tästä viikosta olenkin oikeasti nauttinut. Välillä kuvotus saa irvistämään kuin Pennywise, mutta olen huomannut nauttivani kuvotuksesta. Se luo uskoa. Uskon myötä huomasin eksyväni  lastenvaatesivustoille. Kävin myös äänestämässä Kelan äitiyspakkauskuoseja tuleville vuosille. Suunnittelin jopa mielessäni, että voisimme muuttaa huonejärjestystä ja majoittua vauvan ensimmäiseksi talveksi huoneeseen, jossa on hellää lämpöä antava pönttöuuni.

On kutkuttava ajatus, että aivan kohta minulla on varhaisultra. Ajatus lämmittää. Vihdoin saan kysymyksiin kunnollisen vastauksen. Pelko on tietenkin luonnollisesti yhä taka-alalla, että jos hän ei olekaan hän vaan jotain mitä ei ole olemassa, tai sydän ei enää sykikään, tai hän ei kasva terveellistä tahtia, tai sykkeestä huolimatta lopputulos tulee olemaan sama kuin aina ennenkin. 

Toisaalta, keskenmenoja alettaisiin luultavasti nyt selvittämään tarkemmin jos käy huonosti. Eli tavalla tai toisella hommat etenevät, oli uutiset sitten miten huonot tai hyvät tahansa. Mutta nyt kuitenkin haluan olla optimistinen ja raskaana niin kauan, kuin siihen on aihetta!

6 kommenttia:

  1. Tuo alkuraskauden turvotus oli valtaisaa. Muistan miettineeni että mitäköhän tästä tulee kun istuin sohvalla miehen urheilushortsit jalassa, onneksi se siitä helpottaa tai ainakin minulla helpotti. Nyt on ihan erilailla pullea olo. Tsemppiä ja onnea! T. Rv32

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mun olotila tällä hetkellä vähän sama ja sijainti usein myös :D Kiitos kommentistasi ja tsempeistä <3

      Poista
  2. Onneksi olette pian viisaampia pienen kehityksen suhteen. Toivon teille iloisia uutisia varhaisultrasta. Te, kuten monet, monet muutkin, olette ansainneet onnellisen lopun raskaudelle ❤️

    VastaaPoista
  3. Täällä toinen turvonnut pullataikina! Hyvin samanlaisilta kuulostaa minullakin oireet, röyhtäilen etenkin iltaisin ja silloin iskee myös pahoinvointi ja etova olo.. Minulla varhaisraskauden ultra on torstaina aamulla, jännittää kyllä ihan hulluna. Tässä raskaudessa oireet on olleet näin ekoilla viikoilla selkeästi edellisiä keskenmenneitä raskauksia voimakkaampia, mikä luo jonkinlaista uskoa tulevaan. Pidän peukut pystyssä, että molempien rapusilla on asiat niin mallillaan kuin olla ja voi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä ultraan, eiköhän kaikki ole hyvin! Tuu kertomaan kuinka kävi ♥

      Kun lueskelen paljon nippelitietoa, niin on tullut vastaan useasta lähteestä, että pahoinvoinnin määrä riippuu hCG:stä (ja toki kuinka nopeasti kroppa hormooniin tottuu yms. pikkutekijöihin). Hyperemeesissä hCG:t huitelee taivaissa. Eli periaatteessa mitä oksettavampi olo, sitä terveempi pitäisi olla alkionkin, koska alkion tuottama hCG nousee vahvasti!

      Toki kaikki ovat yksilöitä ja se "oireetonkin" raskauskin päättyy suuremmalla todennäköisyydellä synnytykseen kuin keskenmenoon, että ei se hyperemeesikään tarkoita aina onnistunutta raskautta. Minä ja minun raskaudet tosin tuntuu aina olevan poikkeus näihin sääntöihin :')

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.