tiistai 31. lokakuuta 2023

37. raskausviikko

Synnytystapa-arvio osui tälle raskausviikolle. Polille saavuimme sen verran ajoissa, että pääsinkin ensimmäistä kertaa käyrille! Kätilö kehui, että tosi hyvä kokonaisuus piirtyi paperille ja kaiken kaikkiaan hyvin liikkuvainen mukelo kyseessä, sillä syke hävisi käyriltä vähän väliä. 

Istukka edessä vaimentaa toden totta suurimman osan liikkeistä, sillä en tuntenut kaikkia vauvan liikkeitä lähimainkaan. Oli hauska seurata monitorista, miten syke pamppaili jopa 160 paremmalla puolella ja/tai katosi, mikä tarkoitti vauvan liikkumista, mutta itse en tuntenut mitään. Toki osan tunsin, mutta suurin osa jäi huomaamatta.

Lääkärin vastaanotolla hyvin kokeneen oloinen lääkäri tunnusteli käsikopelolla myooman, kohdun sekä vauvan sijainnin ja koon silmät tiukasti kiinni. Totesi sitten topakasti, että vauva ei todellakaan tunnu isolle, myooma on kuin sämpylä ja sf-mittaamisella voi heittää vaikka sorsaa olivatpa neuvolassa mitä tahansa mieltä asiasta. Olisipa terkkani ollut kuulemassa tämän 😁 

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Ultra tuki lääkärin käsikopeloinnin tuloksia. Vauvan painoarvioksi tuli monitorin laskukaavioiden mukaan 2500g. Lääkäri halusi vielä varmistaa uudestaan mitat, koska tämä mitta oli vain nippa nappa alakäyrällä. Vauvan vatsan ympärys olikin lopulta sitten sen verran suurempi, että se nosti lopullisen sen hetkisen painoarvion 2700 grammaan, tasan keskikäyrälle. Kaikki vaikutti hyvälle eikä lääkäri ollut lainkaan vauvasta huolissaan. Syntymäpainoksi sanoi 3700g maksimissaan. 

Sisätutkimus tuntui yllättävän epämukavalle, koska sen verran kovasti ja syvältä työnteli sormilla luita vasten, mutta "lantio on erinomainen". Vauva oli kyllä laskeutunut ja pääkin heilui enää vain milleissä, mutta kohdunkaulaa(?) oli jäljellä 3cm, ja vaikka onkin pehmentynyt, ei mikään viittaa siihen, että vauva syntyisi lähiaikoina..  

Verenpaineet mulla oli normaalit, mutta pissa oli jopa kahdella plussalla. Raskausmyrkytys pelottelee edelleen, joten verikokeilla selvitetään nyt riskilukuni raskausmyrkytyksen saamisen suhteen. Viikon päästä on uusi kontrolli, jossa keskustellaan tarkemmin jatkosta. Jos riskiluku on iso tai tulee tällä välin myrkytysoireita, niin synnytys käynnistetään asap. On turha ottaa riskejä ja käynnistää/tehdä sektio vasta kun on hätä, ja olen siitä samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.