keskiviikko 8. marraskuuta 2023

38. raskausviikko

Vauva on nyt täysiaikainen! 💙Lääkäri tutki kontrollikäynnillä hänet ensin. Nököttää onneksi yhä alhaalla, mutta pää ei vieläkään ole kiinnittynyt. Kohdunkaula sitä vastoin oli jo lyhentynyt yhteen senttiin, eli jotain kyllä tapahtunee? Kiinni tosin on, että siltä osin ei muutoksia, mutta kaiken kaikkiaan pojan tilanne näyttää hyvälle ja hänen pää on ihan siinä hollilla.

Painoarvio oli tämän toisen lääkärin toimesta 3,1kg, mikä omaan korvaan kuulostaa hurjalle harppaukselle viikon takaiseen ja sai vähän epäilemään, uskaltaakohan sittenkään luottaa yhtään noihin arvioihin. Että jos valmistautuisi suosiolla yli nelikiloisen synnyttämiseen. Ei pitäisi tosin olla ongelma lantion puolesta ja lääkäri oli varma, että ihan keskikäyrillä mennään, mutta en tiedä.. vähän alkoi jännittämään.

Verenpaineet on edelleen selkeästi koholla ja pissakin taas parilla plussalla. Lääkäri otti tosi vakavasti myös jalkojeni turvotuksen ja laittoi minut ultraan spesialistille ihan vain varmistaakseen, että ei ole tukosta kehittymässä, sillä jos olisi, pitäisi jäädä sairaalaan. Tukosta ei onneksi näytä olevan  tulossa ainakaan nyt, joten pääsin vielä kotiin, koska verenpaineet kotona on ihan ok olleet.

Jatkosuunnitelma on nyt sellainen, että kahden viikon päästä pitää tulla polille sairaalakassien kanssa ja varautua jäämään. Verenpaineet, mun oksentelu ja hurjat turvotukset jaloissa sekä tuo raskausmyrkytyksen jatkuva uhka on sellainen kombo, että ei tämäkään lääkäri ollut kovin halukas yliajalle laskemaan. Vielä ei kuitenkaan tehty mitään 100% suunnitelmaa, mikä vähän jäi ärsyttämään. En halua jäädä pariksi päiväksi tarkkailuun ja palata taas muutamaksi päiväksi kotiin, enkä myöskään haluaisi jäädä pariksi viikoksi odottelemaan, alkaako synnytys spontaanisti vai ei. 

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Neuvolakäyntikin sattui samalle viikolla ja informoin terveydenhoitajaa menneistä ja tulevista polikäynneistä sekä mahdollisesta käynnistämisestä. Ihan ihmeellinen napina alkoi labrakokeita ensi polikäynnille varatessa, koska hän ymmärsi asian jotenkin väärin ja selkeästi loukkaantui siitä?! Ei suostunut edes kertomaan mitä oli polikäynniltä kirjoitettu. Terkka vain tokaisi, että onhan täällä tekstiä, mutta otetaan nyt ne verenpaineet ja tehdään perustutkimukset. Huoh!

Verenpaineet oli neuvolassakin selkeästi koholla ja pissan proteiinikin tuttuun tapaan plussalla. Hemppa on pysynyt 100mg päivittäisellä raudan syönnillä hyvänä, mutta aikaisemmat verikokeet paljasti lievän raudanpuutteen silti. Tähän ei kukaan ole ottanut sen enempää kantaa, joten ei terveydenhoitajakaan. 

Vauvaa kopeloidessa terveydenhoitaja oikein huudahti vauvan pään löytäessään, että ohoh ompa pää tosi alhaalla lantiossa ja kyseli, tuntuuko supistuksia, alaselkäkipuja tai keilapalloa jalkovälissä. Itsekin mielessäni parkaisin ohhoh, sillä alakerran luiset paikat olikin ihan huomaamatta yks kaks menneet tosi kosketusaroiksi! :D 

Terkka haluaisi vielä kerran tavata ennen polia, joten sovittiin uusi käynti, vaikka itse ehkä vähän turhana sitä pidin.. Kohdunpohjan korkeuden ja painon mittaamisella ei varmaan enää tässä vaiheessa niin paljoa merkitystä ole. Sf-mitta on jatkossakin varmasti edelleen yli yläkäyrien ja painokin jumittaa sen saman kilon sisällä, verenpaineetkaan tuskin enää laskee tai protsku pissasta häviä viikossa.

2 kommenttia:

 1. Ihan kohta teidän pikkuinen on täällä (ellei jo ole). Itse sain tietää viikonloppuna, että olen raskaana ja olen paniikissa lukenut sun kirjoituksia alkuviikoilta. En ole paniikissa siksi, että kirjoituksissa olisi jotain pielessä vaan siksi että en voi uskoa että olen raskaan. Kaikki oireet tuntuu niin oudolta vaikka olen ollut kaksi kertaa aiemmin raskaana (1 elävä lapsi ja 1 keskenmeno). On ollut helpottavaa lukea, että sinulla on ollut samanlaisia tuntemuksia kuin mulla. Ehkä siis meillekin käy hyvin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Tuttu tunne tuo, että voiko sitä tosiaan olla raskaana?! Ja sitten kaikki ne vaihtelevat raskausoireet, voi sitä jatkuvaa huolen määrää mikä on normaalia ja mikä ei. Sitä huolen ja epävarmuuden määrää ei kyllä oo ikävä enää, raskausaikaa sinänsä kyllä, mutta kyllä tämä vauvakuplassa eläminen on kivempaa :)
   Toivottavasti raskautesi on sujunut hyvin!

   Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.