torstai 19. lokakuuta 2023

35. raskausviikko

Nyt on alkanut hieman jännittämään raskausviikkojen määrä - tai lähinnä miten vähän niitä on jäljellä.

Ensinnäkin välillä tulee hieman kivuliaitakin (luultavasti) supistuksia - ei välttämättä useita peräkkäin eikä edes joka päivä, mutta erityisesti supistaa iltaisin/öisin ja ne on selkeästi kipeämpiä kuin ne raskauden puolivälin vatsan kiristykset. Hieman menkkakipujen kaltaisia aaltoja, jolloin jonkin verran sattuu vatsassakin. Ihan eri tavalla kipeitä kuin mitä toissa viikolla tuntui.

Myös (sori tmi) valkovuotoa on alkanut tulla aivan käsittämättömiä määriä. Yhtenä hetkenä se on kuin ovulaatiolimaa eli kuin kirkasta egg whitea/liisteriä, välillä paksua ja voidemaista töhnää. Vähän väliä sitä holahtaa kuitenkin, varsinkin usein liikkumisen päätteeksi.

Vauvan kädet ja nyrkin iskut tuntuu yhä useammin häpykummusta vähän ylempänä, jalat, potkut ja peppu usein navan oikealla puolella. Ellei hän ihan suoraksi venyttele itseään, jolloin kantapään saattaa huomata lähes tisseissä asti.. ihan selkeästi joko vauva on laskeutunut alaspäin enemmän tai kasvanut paljon, sillä nyt on usein tunne, että olisi keilapallo jalkavälissä ja lirahtaisi just pissat housuun. Varsinkin jos vauva liikahtelee, niin rakko tuntuu halkeavan. 

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Tarkoitus oli puhua neuvolassa näistä kaikista tuntemuksista, mutta terkan parina oli tosi mukava harjoittelija ja kun heti alussa pissassa todettiin proteiinia yhden + verran ja verenpaineetkin oli 140/95, niin siinä iski jo vähän paniikinpoikanen. Eikai tässä oikeasti ole kehitteillä raskausmyrkytys..?! Lähete olisi varmaan tullut sen sileän tien polille, mutta kotona verenpaineeni ovat olleet normaalit. 

Kaikesta huolimatta otettiin sf-mitta (harjoittelija sai 33cm, terkka itse 35cm, terkan mitta täpättiin käyrään), tunnusteltiin vauvan sijainti (juuri sinä päivänä oli tosi ylhäällä, tuttuun tapaan oikealla) ja kuunneltiin syke, otettiin paino (-100g sitten edelliskerran) ja hemppa (132). Lopuksi runnottiin vielä vähän imetysasioita ja liikelaskennan perusteet viidessä minuutissa läpi. 

Pissa oli sen verran vahvaa, että voi kuulemma olla väärä positiivinenkin, josta syystä seuraavana aamuna menin antamaan labraan uuden näytteen. Koko sitä vastaava yö meni ihan vainoharhaisena: nyt koskee pantamaisesti ylävatsaan, näköhäiriöitä ihan takuulla, pitää alkaa etsimään keskoselle sopivia vaatteita, joudun loppuraskauden ajaksi sairaalaan, olisi ollut aivan pakollisia menoja hoidettavana, en ole vielä valmis!

Seuraavan päivän labrassa annettu pissanäyte tuli vasta päivän päätteeksi, kun kaikki oli jo kiinni soittoaikoja myöten. Perusviitearvot olivat 0-200 mg/l, minulla tulos oli 142 mg/l. Koskaan en asiasta saanut soittoa eikä neuvolassakaan vastattu soittoyrityksiini, joten toivottavasti oli väärä hälytys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.