perjantai 13. lokakuuta 2023

34. raskausviikko

Voi olla, että olen todella aikaisessa, mutta olen nyt alustavasti pääpiirteittäin pakannut sairaalakassin minulle ja vauvalle, kiitos teidän kommentoijien antaman innostuksen ja sadepäivän (sadepäivien..) tekemisen puutteen! 💦

Päädyin kuljettamaan kaksi eri kokoista vaatekertaa kassissa mukana, koska on hankalampaa passittaa mies hakemaan 100km päästä isompi vaatekerta, jos pienempi ei sovikaan. Samasta syystä kassiin tuli ehkä vähän enemmän vaatetta kuin millä muut ovat pärjänneet. En halua kuitenkaan olla sellaisessa tilanteessa, että kotimatka päättyy pakkaseen rikkinäisessä autossa keskellä korpea ilman asiallista varustusta. 

Vauvalle pakkasin 50- ja 56-koossa pitkähihaisen bodyn, housut, sukat, tumput, collegehaalarin sekä pehmeän pörröisen haalarin. Kelistä riippuen voi haalarin paksuuden valita tai pukea vaikka molemmat - vaikea vielä sanoa, onko kotiutuessa +10'C vai -20'C. Villasukat, toppatossut ja -tumput sekä myssy ja pipo lähti myös mukaan. Lämpöpussiin päädyin siksi, koska sen pitäisi sopia kumpaankin kokoon. Turvakaukalo tietysti ja suvussamme 60 vuotta kulkenut viltti vielä tarvittaessa lisälämmikkeeksi/vedon esteeksi.

Huvittuneena huomasin kassia pakatessani, että olenkin aivan huomaamattani suosinut vaatteissa jonkinlaista karhuteemaa, joka näyttää jatkuvan myös vauvan kotiutumisvaatteissa 🐻

Koska matkalla saattaa joutua pysähtymään enkä tiedä tulevan vaipan kokoa, vaatteiden lisäksi Liberon pieneen kassiin pakkasin erilaisia vaippoja (2kpl:n näytepakkaukset Libero Touch 1 ja 2, Muumi Newborn 1 sekä Bambo Nature 1), kosteuspyyhkeitä, pehmeä matka-alusta vaipanvaihtoa varten, kaksi harsoa, sinkkirasvaa. Neuvolakortti tietysti myös mukaan, kunhan sitä ei enää tarvita muilla käynneillä. 


Omat kotiutumisvaatteet: löysä huppari, imetystoppi, collarit, sukat, villasukat, maailman mukavimmat mummoalkkarit. Pipo, hanskat, kaulahuivi ja talvitakki sekä lämpimät talvikengät on vielä säilössä odottamassa talvea, mutta pakkaan ne mukaan vähän myöhemmin. En osaa päättää millaiset imetysliivit hankin, liivinsuojatkin siitä syystä ostamatta, mutta imetystopin toivon riittävän alkuun. 

Hygieniapuolelta Lanoliini nännivoide on kuulema ehdoton, joten myös itse hankin sen. Hammasharja, hammastahna, deodorantti, kosteusvoide ja pesuaineet löytyy jo pussukasta matkaversioina. Hiusharja ja ponnarit pitää vielä pakata. Toivon, että saisin pihistettyä niitä valtavia suojia sairaalasta pari mukaan.

Ruokaa en viitsi vielä ostaa ja pakata, koska jos se en ole minä niitä syömässä ennen synnytyksen alkamista "ihan vain vähän maistan" -tyylisesti, ahne koira viimeistään varmasti haistaa hajun lähteen ja pistää pöperöt poskeensa 😁 mutta suklaata, lakua, pähkinöitä ja vichya ainakin pakko olla.

Puhelin ja laturi tulee tietysti myös mukaan, synnytystoivelista löysi kassista paikkansa jo, mutta muuta tarpeellista tai tarpeetonta en sitten enää keksinytkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.