keskiviikko 30. elokuuta 2023

28. raskausviikko

Tämä raskausviikko on ollut kaikista seesteisin hetkeen, sellainen rento ja rakkauden täyteinen. Ei ole ketuttanut eikä huolettanut. Mitä nyt väsyttää, kun yöt menee huonosti, koska kädet ei anna nukkua ja töissä on vähän raskasta olla jo, mutta kuitenkin raskausviikkona tämä on ollut mukava viikko. Vauva on ollut päiväaktiivisempi kuin koskaan aikaisemmin ja öisinkin olen herännyt hänen jumppatuokioihin.

Hurjaa ajatella, että keskimäärin vauvan koko on tällä raskausviikolla lähes 40cm! Siksi on tosi vaikea käsittää, minne hän aktiivisuudestaan huolimatta oikein katoaa välillä? Vauva on tosi kova leikkimään välillä piilosta. Aina en tiedä pitäisikö huolestua yks kaks tapahtuvan liikkeiden vähyydestä, mutta olen nyt luottanut siihen, että kohta poika kääntyy taas sateenvarjon alta esille huutaen "kukkuu!".

Parhaimmillaan pienoinen pää tuntuu navan yläpuolella ja potkut suolistossa tai rakossa. Yhtäkkiä hän pyörähtääkin ja pää painaa mun virtsarakkoa ja potkut tuntuvat kylkiluissa. Välillä pelkään hänen olevan tuhannen solmussa napanuoran kanssa, sillä niin isoja voltteja hän tekee kohdussa, kunnes katoaa päiväksi pariksi. Tosi vaikea kuvitella hänen olevan kooltaan neuvolan terkan pelottelema Shrek, koske en tunne häntä tosiaankaan siltikään aina.

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Jos vauvalla oli jonkinlainen rytmi jossain vaiheessa, niin tuntuu ettei enää sitä ole. Ellei hän sitten nuku pari päivää ja toiset pari päivää riehu kuin hurrikaani? 😂 Välillä olen miettinyt, että mitenkähän paljon joudun liikkumaan tai huudattamaan koneita, jotta vauva synnyttyään nukkuu. Päivät pitkät kun on metelöivien koneiden äärellä ja liikkuu tuhansia askeleita työpäivän aikana, on selkeästi kohdussa rauhallisempaa ja säännöllisempää elämää kuin vapaapäivinä.

Yksi asia mitä aina ihmettelin, oli raskaana olevien äitien tapaa pitää kättä vatsalla taikka vatsasta kiinni pitäminen. Myönnän, nyt minäkin siihen olen hairahtunut tämän viikon aikana päivittäin. Se käden liike tulee huomaamatta luonnostaan, varsinkin jos potku tai muljahdus yllättää. Sitä on heti pitämässä kättä vatsallaan ihan kuin vastaanottamassa high fivea. Kun olen yksin, nostan jopa paitaani nähdäkseni vatsan möyrimiset 🙈

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.