maanantai 21. elokuuta 2023

27. raskausviikko

Tällä viikolla oli neuvola, jossa muistin vihdoin ottaa puheeksi käsien puutuminen ja kipeytyminen makuuasennossa, että onko sille mitään tehtävissä, sillä yöt menee yksi toisensa jälkeen huonommin. Kuulema poikaraskauksissa yleistä, mutta vaikka yritän lohduttaa itseäni sillä että ongelma poistuu synnyttämisen jälkeen, ei se todellisuudessa lohduta yhtään, kun taas yhden yön valvoo etsien asentoa jossa tuntisi käsiensä olemassaolon ilman olkapäistä sormiin olevaa hermosärkyä.

Apua en saanut, sillä ihanan rakas oma terveydenhoitajani tuli kesälomilta takaisin ja tokaisi vain, että ei voi mitään. Olen nyt  kuitenkin mennyt lihomaan, vaikka elopainon takia suunnan piti olla alaspäin kuten tähän asti olikin. Yöunia tärkeämpää onkin nyt selvittää miksi kohdunpohjan korkeus on niin suuri (29cm!) ja paino pompsahtanut kuukaudessa neljä kiloa. Vaikka jalkani ovat todella turvonneet, niin ei ole muuta mahdollisuutta kuin että sikiö on kooltaan jo nyt satakiloinen. 

Edessä olevalla istukalla ja myoomalla ei myöskään ole  sf-mittaan mitään vaikutusta, vaikka juuri niitä samaisia asioita pitää syynä sille, miksei sykettä (taaskaan) löytynyt. Kehtasi vielä kysyä minulta, mistä kohti aikaisemmin kesäisillä käynneillä muut ovat löytäneet sykkeet, kerran ovat ne helposti löytäneet! Jonkinlaiset sykkeet sai otettua, ettei minun tarvitse lähteä polille, mutta kysyttäessäni lukemaa sanoi vain "normaali". 

Mun verenpaineet kaipaa myös jatkossa kotiseurantaa, vaikka ovat ihan samat olleet neuvolassakin hänen mittaamanakin koko ajan, eikä lääkärikään niistä ollut huolissaan. Että menepäs nyt seuraavaa kertaa varten ostamaan Tokmannilta vp-mittari ja mittaa kahdesti päivässä ensi neuvolaa varten, jos ne olisi kotona alemmat. Eikä auta, vaikka olen sanonut niiden olleen aina kotioloissakin ihan samat.

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Siinä missä muut tunnistavat doppleriin kuuluvat tumpsaukset potkuiksi, tämän terkan mukaan ne ei ole vauvan aiheuttamia vieläkään. terkka kertoi minun tuntevan kaikki liikkeet näillä viikoilla jo hyvin,  korjasin etten tosiaankaan, vaan riippuu ihan selkeästi aina vauvan asennosta. Kysyi sittenb hämmästyneenä, että potkiiko vauva sitten selkään päin? No siis.. ensiodottajana en osaa vastata, mutta ainakin neuvolalääkärin mukaan se edessä oleva istukka edelleen vaimentaa todella paljon menoa..

Yks asia ärsyttää suunnattomasti ja se on kyllä tämä terveydenhoitaja. Ei ole kivaa käydä neuvolassa, kun käynnit sisältävät lähinnä paasausta painosta, voivottelua tyyliin "elämä on" ja jopa ihan typeriä letkauksia, mutta minkäänlaisia ohjeita tai vinkkejä ensiodottajalle ei tule, enkä minäkään osaa kysyä. Toisaalta jos olen kysynyt, on hän joko vastannut ympäripyöreästi jotain, ignoorannut tai luvannut selvittää asian. Edelleen tosin odotan muutamaan toukokuussa esitettyyn kysymykseen vastausta..

Noh. Jos jotain hyvää, hemppa oli noussut jopa 121:n, joten raudan syönti jatkuu.

2 kommenttia:

  1. Törkeää käytöstä! Tekisin th:sta kohta jo virallisen valituksen 😡 etuseinäistukka vaimentaa liikkeitä paljon, ja itse ainakin huomasin, että vauvan asennon vaihto vaikuttaa potkujen tuntemiseen vielä enemmän, jos istukka on etupuolella. Niin radikaalia eroa liikkeissä ei ollut silloin, kun istukat ovat olleet takana, vaikka vauva olisikin kääntynyt potkimaan "väärään suuntaan". Mutta ihanaa, kuinka pitkällä teidänkin raskaus on jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep, ajattelin antaa palautteen virallista teitä pitkin kun asiakkuus päättyy ja siirryn lastenneuvolan puolelle. Tulee koettua koko kokonaisuus tässä "odotusneuvolan" puolella, että voi tehdä sitten kokonaisarvion mitä jäin kaipaamaan yms. Paljon olen nyt lukenut tarinoita, miten erilaista meininkiä muualla/muilla on. On saatu jo esim. synnytys(tapa)materiaalia yms. luettavaksi, minulle ei annettu mitään.

      Näistä tämän oman th:n käynneistä on valitettavasti aina jäänyt hamitus päälle. Juuri huomasin neuvolakortissani, että hän oli laittanut ruksin tupakointiin ennen raskautta ja merkannut ihan omasta päästä, että 20-23kpl ja tästäkin tuli jo paha mieli, kun ei asia niin todellakaan ollut :/ tämänkin aion ottaa sitten palautteessa eslle.

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.