tiistai 15. elokuuta 2023

26. raskausviikko

Näin hetken koiranunta, että lapsivedet meni, mutta onneksi ei sentään. Sitä vastoin oksennusta pidättelin koko toistamiseen käytävän sokerirasituksen ajan, vaikka edellinen rasitus meni niin hyvin. Nyt ei ollut väsymystä ja juomakin meni vielä näpsäkämmin alas kuin ensimmäisellä kerralla, mutta kuvotti ihan koko ajan jo heräämisestä saakka. Kaiken lisäksi verinäytteen ottaja oli jotenkin kovakourainen, koska näytteenotto sattui joka kerta ja sain jopa verenpurkaumat ihan eri paikkaan.

Saman päivän aikana tuli tulokset ja hallelujaa sekä ave maria - ei vieläkään radia! Paastoarvo oli 4.7, 1h jälkeen 5.5 ja 2h jälkeenkin vain 4.8, eli terveydenhoitajankin sanoin - erittäin mallikelpoiset! Olin aivan varma, että nyt paukkuisi radin rajat yli, koska kuvotus ja korvien humina sekä käsien puutuminen palasi, paino pompsahti ja olen ollut tosi väsynyt ja janoinen. Eikä pidä unohtaa hullua jalkojen turvotusta. Onneksi radiin ne eivät liittyneet!

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Joka päivä katson mahaani peilistä ja joka kerta se aiheuttaa ihastusta. Joka päivä lasken käden vatsalle ja yritän saada "potkusta kiinni". Taas on tosin sellainen viikko meneillään, kun vauveli ei liiku niin paljoa mitä edeltävällä viikolla. En käsitä, miten ja minne hän oikein mahtuu menemään piiloon, kun samaan aikaan on alkanut ihan tuntemattomiltakin ihmisiltä tulemaan uteluja siitä, koska laskettu aika on. Kai mä sitten oon kuin uima-allas, vettä enemmän kuin polskijaa 😂

Raskaus aiheuttaa edelleen joka päivä uusia ihmetyksiä ja edelleen selailen googlesta tietoja siitä, millaista elämä vauvalla on näillä viikoilla. Tietojen mukaan tällä raskausviikolla lapsi reagoi jo äidin tunteisiin - iloon, suruun, hormonaalisin ja aineenvaihdunnallisin keinoin jopa stressiinkin.

(Tutkijasieluna) stressihormonien vaikutuksista löysin mielenkiintoisia tutkimuksia, että äidin raskauden ensimmäisen kolmanneksen loppuvaiheen ja toisen kolmanneksen aikaisen stressin on todettu selittävän lasten luonteenlaatujen erot (Duadecim). Täytyypä yrittää ottaa rennommin piakkoin alkavan viimeisen kolmanneksen aikana, sillä stressiä on kyllä ollut viimeiset pari kuukautta riittämiin..

Tärkein tieto kuitenkin on, että lapsella on jo erittäin hyvät edellytykset selviytyä, jos hän päättäisi syntyä jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.