tiistai 29. maaliskuuta 2022

12. raskausviikko

Kahdennestatoista (12.) raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 11 viikosta ja 0 päivästä 11 viikkoon ja 6 päivään (11+0 – 11+6).
Sikiön CRL-mitta on 41 mm - 51 mm, paino 5 - 10 g.

lähde: vau.fi

12. raskausviikon ensimmäisen päivän oli myös ensimmäinen päivä hetkeen, kun en oksentanut kertaakaan ja voi pojat miten hyvälle tuntui syödä kunnon ruokaa! Totta puhuen kävin syömässä ravintolassa, jossa tuli oikein kaksin käsin ahmittua, kun huomasin että hei mua ei oksetakaan. Tämän päivän jälkeen ruoka on alkanut taas pysyä sisuksissa. Tervetuloa takaisin menetyt kilot, heh.

Etominenkin on vähentynyt huomattavasti, toki välillä muistuttaa olemassaolollaan, mutta etomisen taso on oikeinkin siedettävä. Hetkeksi jonnekin kadonnut toimintakykykin alkaa palata ja kädet oikein syyhyää tekemisestä. Ihan kuin olisi uudesti syntynyt! Toki katoilevat oireet samalla luonnollisesti myös pelottaa, että onko aihetta huolesumiseen vai onko normaalia.. missä vaiheessa sinulla on raskausoireet helpottaneet? Onneksi edes rinnat on kipeät.

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Kävin vihdoinkin myös ne veri- ja pissakokeet, joita piti korona takia venyttää pari viikkoa. Kaikki oli ok. Ultraa odotellaan jo hyvin malttamattomana ihan näinä päivinä, jotta tiedän missä mennään. Että alanko hiljakseen tilailemaan lastentarvikkeita, ilmoitanko raskaudesta muille, kerronko jo asiasta tietäville että en ole enää raskaana ja asiasta tietämättömien silmien alla jatkan normaalia elämää. 

Ultran lopputuloksen ajattelusta sain stressin ja huuliherpes puhkesi sen tiimoilta. Muutoin on kyllä mennyt hyvin seesteisesti aika. Ei tarvitse enää syödä tunnin välein ja yrjötä heti perään, vaan riittää joskus jotain. Aamuisin saan haettua itse kahvinkin ykäilemättä, eikä miehen tarvitse enää tuoda mulle kahvia sohvan nurkalle. 

Olen päässyt liikkumaan ja harrastamaankin ja onneksi sattui työvuorokin juuri tälle viikolle eikä edelliselle, sillä edellisviikolla ei työskentelystä olisi tullut mitään. Tosin huomasin taas, että kuten ihan alussa, työskentely aiheutti kaiken maailman nippailuja ja vihlaisuja nivusissa ja niin kävi nytkin, mutta tuntemukset oli voimakkaampia. Kai ne on niitä kohdun kasvukipuja vai myoomako? Pitää varmaan neuvolassa kysyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.