tiistai 15. maaliskuuta 2022

10. raskausviikko

Kymmenennestä (10.) raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 9 viikosta ja 0 päivästä 9 viikkoon ja 6 päivään (9+0 – 9+6).

Alkion CRL-mitta on 23 - 32 mm, paino 1 - 2g.

lähde: vau.fi

Kymmenes raskausviikko alkoi ensimmäisellä neuvolakäynnillä sekä koronalla.. Mahtavaa! Mies oli jo tehnyt positiivisen koronatestin muutamia päiviä aikaisemmin, joten lähinnä tässä vain odotti omaa vuoroani.. 

Aluksi oireina oli jatkuva yli 38 asteen kuumea, kurkkukipu ja välillä veriset yskökset sekä lihas- ja nivelkipukipu. Vesihörpyn juominen vartin välein piti kurkun sopivan kosteana eikä yskä vaivannut ärsyttäen kurkkua. Kolmantena päivänä tuli vuoronperään tukkoinen/vuotava nenä käheyden jatkuessa, viidennestä päivstä alkaen vain nenä oli enää tukkoinen.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsin helpolla, vaikkakin kaksi ekaa päivää oli aika kamalaa ja kunnes kuudentena päivänä alkoi oksentelu, mutta en tiedä liittyykö raskauteen vai koronaan. Oksennus kuitenkin nyt lentää ja hyvin herkästi vieläpä, toivon sen kuitenkin loppuvan yhtä nopeasti kuin alkoikin..

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Nt-ultra on nyt varattu - sen aika on raskausviikolla 12. Ei ole enää pitkä aika! Ja näillä näkymin mies pääsee mukaan, koska tarkoituksella häntä ajatellen valitsin ilta-ajan. Toivon siis, että miehen työkuvioihin ei tule muutoksia, koska hän haluaisi itsekin tulla mukaan. Onko teillä muilla puoliso päässyt/halunnut mukaan ultriin?

En ole ihan varma, että laskenko raskausviikot tällä hetkellä menkkojen vaiko varhaisultran  mukaan, eli onko nyt tätä kirjoittaessa rv 9+3 vai rv 9+1. Varhaisultrassa la:ta siirrettiin kaksi päivää myöhemmäksi, mutta neuvolassa laskettiin silti menkkojen mukaisesti ja kuulema tuleekin laskea nt-ultraan saakka, vaikka varhaisultra sanoisi mitä. 

Suhteellisen voimakas paha olo vaivaa vieläkin. Jos sitä ei laske, on kokonaisvaltaisesti olo hieman jopa helpottunut, koska ei enää tappoväsymys vaivaa. Toki sitten tilalle on tullut tiheentynyt pissailu joka herättää öisin vähintään kerran ja ajamiset joutuu suunnittelemaan niin, että pääsee matkan varrella vessaan. Mutta muutoin olo on jo aika seesteinen ja sitä odottaa nt-ultraa jo jännityksellä. (edit: tässä vaiheessa 9+4, päivä neuvolan jälkeen, raskaus meni kesken.)

2 kommenttia:

  1. Voi kurja, toivottavasti korona olisi sinulla mennyt noin nopeasti ohi! Itse laskisin raskausviikot neuvolan viikkojen mukaan. Ar-ultrassa tulos voi heittää reilusti ihan pienen mittavirheen takia, joten luottaisin tässä ensisijaisesti neuvolan laskentaan 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just muokkailinkin hieman postausta, että sain kuudentena päivänä oksentelun kaveriksi. En tosin tiedä onko se tosiaan koronasta vaiko raskaudesta johtuvaa, mutta nyt ei kestä mikään sisällä. Nenän tukkoisuus alkaa onneksi jo kaikota, ei tarvitse enää hengittää suun kautta. mutta en tiedä mistä syystä tämä raju oksentelu alkoi nyt yks kaks.

      Joo, varmaan järkevintä neuvolan laskutavan eli menkkojen mukaan laskea nt-ultraan saakka. Kohtahan sen sitten näkee missä vaiheessa mennään, vaikka toisaalta tuo hedelmöitysajankohajankohta on tiedossa, joten ei se nyt hirmusesti voi kyllä heitellä.

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.