tiistai 23. toukokuuta 2023

14. raskausviikko

Nyt olen päässyt jo niin pitkälle, ja koska nt-ultrassakaan ei havaittu ongelmia, ajattelin kertoa raskaudesta lopuille töissä. Esihenkilölle kerroin silloin pari viikkoa sitten, kun piti kertoa näistä raskauteen liittyvistä poissaoloista. Ylin mahdollinen johtohahmo oli seuraavana ja hän oli niin onnellinen, että itki ja halaili koko ajan😅 kävi oikein käsky ottaa rauhallisesti, koska kannan jotain niin tärkeää nyt sisälläni, että työt on toissijainen asia ja järjestettävissä. 

Onneksi ylemmät esihenkilöt ovat naisia, niin saa enemmän ymmärrystä mistä ylipäätään edes puhutaan. Oma lähiesihenkilö on mies ja hän ei ymmärtänyt laisinkaan mistä puhun kun viikko sitten kerroin, että meitä on marraskuuhun mennessä kolme. Nyt Ylin johto oli ilmeisesti erikseen muistuttanut lähiesihenkilölleni, että huolehtii mun hyvinvoinnista, koska lähiesihenkilö tuli ihan erikseen yks kaks kysymään voinko enää tehdä tuota tai tätä. Ihan kuin minusta olisi tullut raajarikko..

Perheille ei olla kerrottu vieläkään. En tiedä miksi, mutta en vaan uskalla. Ei ole kyse siitä ettenkö luottaisi raskauteen tai että vastaanotto olisi huono, mutta toivon että läheiset hoksaisi ihan ilman kertomistakin. Vaikeampaa heille kuin töissä kertominen! Mies kertoo kuulema omille vanhemmilleen vasta kun ollaan synnärillä ja silloinkin vasta kun lapsi on syntynyt 😂  

Ehkäpä rakennusultran jälkeen pidetään ulkona pienet grillijuhlat lähimmäisten kesken ja siinä sitten jos möläytetään, vai lähettäisinkö vain kortin vai askartelisiko ihan jotain vai miten tekisi. Välimatkaa kaikkien kanssa vähintään tunti, niin ei tule edes kovin usein nähty, vaikka whatsapilla yhteyksissä ollaankin aktiivisesti. Miten te olette kertoneet perheillenne ja työpaikoilla raskaudesta?

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Nyt on myös ilmeisesti se seesteinen toinen kolmannes alkanut, sillä oloni on kaikin puolin hyvä, ei enää etomista tai oireiden aaltoiltua. Aamulla oksennan kerran heti ylösnoustuani ja rinnat ovat kipeämmät ja turvonneemmat, mutta siinäpä se. 

Muuttuva kroppa on kuitenkin alkanut sekä ihastuttamaan että hetkittäin vähän masentamaankin. Huomasin alavatsan nimittäin jo pömpöttävän. Kiloja on lähtenyt yksi, mikä on oikein kiva näin ylipainoisena, mutta enää alapömppistä ei saa kadotettua laihistamalla tai pukeutumisella ja se vähän ahdistaa, kun olen muutenkin nyt painavimmillani sitten kymmeneen vuoteen. 

Jos olisi kauniin pyöreä odottajan vatsa niin esittelisin sitä jo oikein mielelläni, mutta kun on ylipainoa ennestään, niin suurin osa näkee minut vain lihonneena. Huomaan verhoilevani itseni telttoihin ja ajattelevani, miten pömppis on koko ajan tiellä eikä litisty enää edestä pois, vaikka paino tippuukin vaa'an mukaan. Tämän asian kanssa tulen varmaan vielä painimaan enemmän ja vähemmän, vaikka en olekaan koskaan tuntenut minkäänlaista kehohäpeää.

"Päiväahdistuksen" lisäksi yöt nukun todella levottomasti. Nukun parhaiten selälläni ja jostain luin ettei raskaana oleva saisi nukkua selällään. Herään vähän väliä selältäni, josta yritän paniikissa pyörähtää toiseen asentoon ja sit jään kylkiasennossa nukkumaan koiranunta, etten käänny selälleni. Toivottavasti mun omat levottomat yöt ei indikoi sitä, että vauvastakin tulee levoton nukkuja. 

Jep, nyt on selkeästi menettämisen ja keskenmenon pelko vaihtunut  pelkoon mitä tulevaisuus tuo tullessaan😌

8 kommenttia:

  1. Ensimmäisellä kerralla kerrottiin heti plussan jälkeen, se meni kesken. Seuraavasta kerrottiin sitten vähän asteittain ennen ekaa ultraa kuitenkin. Tein testinkin aika myöhäisillä viikoilla kun en itse edes ajatellut olevani raskaana. Muistan että appivanhemmille kerrottiin, kun oltiin siellä ja sohvalla istuskellessamme anoppi totesi että tuosta puuttuu vaan se vauva teidän keskeltä, silloin sanottiin että tulossa on ❤️ pojista en muistakaan miten ollaan kerrottu, neljännestä käytiin muutenkin aika isoa keskustelua, niin appivanhemmille kerrottiin taas ensimmäisenä 😊 esikoisesta kertominen mun mummolle ja isille pelotti kaikista eniten.

    Hauska tuo sinun miehesi, mutta saattehan te niinkin tehdä, teidän lapsi ja teidän salaisuus, kerrotte sitten kun se hyvältä tuntuu! ❤️ Tsemppiä muuttuvan kehon kanssa 😊
    Petra - https://www.sangynalla.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihana hetki tuli kertoa, että tulossa on! <3 Tulispa meilläkin tuollainen joku tilanne, mihin väliin olisi luonnollista heittää et juu meitäkin on kohta kolme. Kun ei ketään läheisiä juurikaan näe välimatkojen vuoksi nykyisin, niin vaikeaa on itsellekin edes päivittäisten whatsapp viestien sekaan heittää, että tällainen olis muuten ulossa, koska meiltä ei tätä jälkikasvua olla vuosiin enää odotettu ja nyt sellaista onkin tulossa! :D Ehkä siksi työpaikalla kertominen meni aika kivuttomasti, he tuntee tässä ja nyt eikä vuosien ajalta.

      Miehen omat vanhemmat on jo sen verran vanhoja ja heilläkin saattaa mennä kuukausia kun ovat viimeksi nähneet miehen kanssa, joten sinänsä ymmärrettävää ettei tunnu luonnolliselle nyt heittää ilmoille vauva-asia, jota appivanhemmat kyseli pari vuotta meidän suhteen alussa ja silloin teroitti, ettei tule :D Sanoin kyllä, että jos nyt vähän aikaisemmin kertoisi kuitenkin, koska ovat jo iäkkäitä.. mutta olipahan hellyyttävää, kun mies kertoi pitkäaikaisimmalle ystävälleen lapsuudestaan muutama päivä sitten! Hänkni alkaa pikku hiljaa taas osoittamaan innostustaan ja luottamustakin vauvan syntymää kohtaan. Kertaakaan aikaisemmin ei ole kerennyt kertomaan kellekään.

      Poista
  2. En ole koskaan kertonut kenellekään muulle kuin lähiesimiehelle alussa. Hänellekin vain neuvolan aiheuttamien poissaolojen takia. Kaikille kertonut jälkeen rakenneultran, yleensä siinä rv26 kun ei mitenkään enää voinut peitellä😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta alkaa tuntumaan, että varmaan aika samanlaisella aikataululla meilläkin tullaan menemään :D

      Poista
  3. Ihana blogi 💙

    Lisäsin blogisi oman blogini "somessa seuraan" kohtaan - jos tämä ei ole ok, ilmoitathan minulle!

    https://ajatuksiakalenterissa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Vinkki! Laita nukkumaan kyljelleen niin että tyyny tai kaks tai vartalotyyny (Tokmannilla hyviä) on ristiselän kohdalla. Näin kun kellahtaa unissaan selälleen, kellahtaa tyynyjä vasten mutta pysyy edelleen kyljellään. Itse käytin tätä kun pelkäsin että huomaamatta nukun selälläni ja sittenhän siinä meni yöunet kun koko yön heräilin tarkastamaan että on oikeassa asennossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on muuten ilmeisesti hyvinkin toimiva vinkki, sillä olen lukenut vastaavasta nyt useamman kerran, hyvä kun muistutit! Osa tuntuu olevan juuri vartalotyynyn perään ja osalle on riittänyt tavalliset tyynyt. Täytyypä ensihätään kokeilla tavan tyynyt valjastaa selän taakke ja kokeilla heti ensi yönä, ehdottomasti kyllä kokeilemisen arvoinen eikä maksa mitään. Kiitos! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.