tiistai 2. toukokuuta 2023

11. raskausviikko

Uusi raskausviikko alkoi ensimmäisellä neuvolakäynnillä. Se perus liirumlaarum, eli lääkitykset, pituus, paino, rasitteet jne. meni rutiininomaisesti. Mutta noin muuten..  Onko tissini normaalit ja imetänkö? Minkä kokoinen käyttämäni kahvikuppi on, ettei 3dl raja kofeiinia mene yli? Mutta miten ihmeessä aion pärjätä vauvan kanssa, kun mies tekee reissutyötä!? Piti kertoa tarkasti suunnitelmat sen osalta, mikä tuntui tungettelulta, varsinkin kun ajattelimme elää tilanteen mukaan.

Ei kuunneltu sydänääniä, koska muut odottajat stressaavat, jos sydänääniä ei löydy. Ei auttanut selitykset, että minua ei paljoa enää tällä historialla stressaa kuulumattomat äänet, koska pidän sitä tottumuksesta oletusasetuksena. Olisin vain halunnut verrata dopplerilla kuulemiini ääniin ja varmistaa mikä on vaikkapa just istukan ääni, koska dopplerin patteristakin loppui jo yllättäen virta, joten en pääse kuuntelemaan sillä. "Onhan sinulla viikon päästä ultra, siellä näkee tilanteen."

Th yritti painokkaasti, että seuraava ultrani voisi olla samalla nt-ultra, koska seulan tulokset valmistuvat siihen. Joo, mutta ultrat tehdään eri kunnassa eri osastoilla eri väen toimesta.. Hän ei tuntunut lainkaan ymmärtävän sitäkään, että kun on jo viides kliinisesti todettu raskaus meneillään eikä lainkaan elävää lasta, haluan ultrauksia enemmän, en vähemmän, jotta mahdollinen keskenmeno voitaisiin mahdollisimman nopeasti "saada kiinni". Joten sorry, en aio edes vauvautua. 

Sain jokseenkin vaivaannuttavan käynnin päätteeksi VAU:n vauvan odotus -kirjasen neuvolakortin ja tulostettujen paperinippujen lisäksi. Seulontaverikokeet on tosiaan käyty, samoin pissattu omatoimisesti kotona ja kuljetettu pissit labraan. Liittyi kai noihin seuloihin nekin? Uusi neuvola-aikakin jo varattiin kesäkuulle. Sokerirasitukseen on mentävä ainakin kaksi kertaa, vaikka ei ole minkään sorttista diabetesta kellään suvussa tai raskauksissa. 

Harmittaa ettei terveydenhoitajaa pääse vaihtamaan, meillä ei kyllä kemiat kohdanneet lainkaan. Ei ole kuitenkaan vaihtoehtoja tarjolla, ainut mitä voin tehdä olisi muuttaa terveyspalvelut toiseen kuntaan. Satuin vain vuosi sitten vaihtamaan sieltä tänne nykyiseen ongelmallisen matkan takia, niin siksi en haluaisi takaisinkaan vaihtaa. Vaikka kaikki palvelut totta puhuen on olleetkin siellä paremmat. Mut näillä nyt mentävä. 

2 kommenttia:

  1. Höh, olipa typerä th. Mitä se edes hänelle kuuluu, missä ja milloin teillä on nt-ultra ja kontrolliultra 😕 oletko kuunnellut kotona sykkeitä dopplerilla nyt uudelleen? Vieläkö tutut erilaiset jumpsutukset löytyi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta. Tuntui kiinnittävän ihan vääriin asioihin huomiota ja selkeästi häiritsi, että mun asiat hoidetaan pääosin muualla eikä hänen kautta. Ja eipä näy verikokeiden tulokset vieläkään 2vkoa myöhemmin, eli olisi turhaan tullut vaihdettua viime viikon ultra nt-ultraksi kun ei silloinkaan näkynyt tuloksia 😅

      Pari päivää sit aloitin kuuntelemaan uudestaan dopplerilla ja hyvin kaukainen syke löytyy kun oikein istukan takaa sen kaivaa, mutta nyt on tullut monet kerrat osuttua pikku tyypin jumppahetkeen. Sellainen melske käy, että liekö tulee isäänsä tuon riehumisen suhteen.. On siis erittäin eläväinen tyyppi tällä hetkellä!

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.