tiistai 16. toukokuuta 2023

13. raskausviikko

Vuosi sitten olin kerennyt olla 87 päivää raskaana, kunnes pari tuntia ennen nt-ultraa alkoi hennon verinen vuoto ja ultrassa todettiin km. Tasan samat 87 päivää nykyistä raskautta oli kulunut, kun tuli vaaleanpunaista limaista vuotoa oikein holahduksena. Kävin pari kertaa yöllä vessassa ja mitään ylimääräistä ei paperiin tarttunut. Yöllä alkoi kuitenkin kramppailla.

Tämänkertainen ja vuoden takainen kummitteli mielessä, joten soitin heti aamusta terveyskeskukseen pääsisinkö ultraan, että jos on käynyt huonosti, niin kerkeän informoida vielä mua hoitavaa sairaalaa että perutaan nt-ultra. Se kun olisi kolmen päivän päästä. 

Sain onneksi todella pikaisen peruutusajan gynekologille, joka totesi sikiön olevan kunnossa. Sen enempää ei sikiötä tutkinut (vilahdukselta näin että näytti hurjan pitkälle!), vaan tutki muualta ja totesi istukan olevan alhaalla ja sen reunan vuotavan? Suositteli seuraavassa ultrassa ottavan käynnin ja  hänen tulkinnan puheeksi, jotta hoitava taho ottaisi tarkemmin kantaa. Mä jäin miettii, että miksi mun istukka siis vuotaa ja onko fyysinen työni voinut vaikuttaa asiaan? 

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Lopulta koitti myös niskaturvotusultra. Nyt en jännittänyt sitä onko tyyppi elossa, vaan aloin jännittämään hänen kokoaan ja istukan tilannetta. Kasvaako hän yhä käyrillä ja eihän istukan tilanne ole niin toivoton, että saisin koirien kanssa lenkkeilylle ja töiden tekemiselle täyskiellon?

Isoin myooma oli kasvanut ja ultraaja hieman huolestui siitä, että se on suoraan istukan ja virtsarakon välissä. Kun kohtu kasvaa ajan saatossa ja nähtävästi myoomakin, niin hän konsultoi puhelimitse asiasta vielä lääkäriä. Lääkärikin oli sitä mieltä, että varataan myoomalle oma aika rakenneultran jälkeen, jos siellä havaitaan myooman kasvaneen lisää. Istukka tosiaan sijaitsee edessä ja aika alhaalla, mutta ei kukaan osannut sanoa siihen mitään.

No mites itse sikiö? Sen verran oli jo kokoa (67,3 - 68mm) että LA siirtyi kaksi päivää eteenpäin! Tai sitähän ei ole vieläkään laskettu, mutta menkoista oman kierron mukaan laskien oli ultratessa menossa 12+6. Päivä sinne tänne, mutta äitiyskorttiin merkattiin "raskausviikko 13+0, pääperämitta 13+1, b-mitta 13+2", joten taidan elää nyt sen mukaan, että on 13+1? Ainiin, ehkä se tärkein, niskaturvotus oli vain 1,2mm! Ultraaja ei uskonut, että seulat hälyttää.

Mä yritin katsella hullun lailla liikkuvaa sikiötä ruudulla NUB-teoria mielessäni (ultraaja ei ottanut kantaa ja kuvia oli vaikea saada joissa NUB näkyisi, koska sikiö tosiaan pyöri 360 astetta ympäri eikä paikallaan pysynyt), mutta vaikka kuvia useitaa sain, niin vain yhdessä ehkä näkyy NUB. Vai mitä mieltä olet? Kumpaa sukupuolta veikkaisit?

 

2 kommenttia:

  1. Hurjasti onnea iloisista ultrakuulumisista! Vaikuttaa siltä, että vatsassa potkuttelee varsin hilpeä tapaus! Kurja, että siellä on ollut vuotelua taas 😕 onneksi vuodelle löytyi syy, jota pystytään seuraamaan ammattilaisten toimesta 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aika uskomatonta että matka jatkuu vieläkin! ♥ enää en pelkää jäljennöksen puolesta, mutta taitaa huolen määrä olla vakio, kohde vain aina vaihtuu.. :D toivotaan että vuoto pysyy poissa ja istukkakin nousee vielä.

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.