tiistai 25. huhtikuuta 2023

10. raskausviikko

Vannoin, etten koskaan doppleria ostaisi, mutta koska toka/vika ultra sattuu juuri työpäivään joudun olemaan aamupäivän töistä poissa, niin syy ostoon oli mielestäni perusteltu. Jos ei löydy sydänääniä, sanon vain käyväni lääkärissä ja korvaan poissaolon joku päivä. Mutta jos löytyy äänet, niin voin silloin rehellisesti kertoa käynnin syyn eikä minun tarvitse korvata poissaoloa.

Tilasin Angelsounds jpd-100s kotidopplerin (mukana tuli iloisena yllätyksenä muuten neljä putelia uä-geeliä). Kokemuksista kertovat ihmiset löysivät sydänäänet helposti ja tosi aikaisillakin viikoilla, jopa 8+. En itse kuitenkaan odottanut kuulevani mitään mojovan hylkeenrasvakerrokseni takia. 

Yritin opetella netin kautta ensin mikä ääni tarkoittaa mitäkin. Vauvan syke on viikoista riippuen 140-180bpm ja kuulostaa laukkaavalta hevoselta tai junalta, istukka on kuin puiden huminaa whuuuuuu ja napanuora ilmeisesti kuin pyykinpesukoneen wowowow, oma syke tum, tum, tum ja sikiön liikkeet kuulostaa uimiselle/sukeltamiselle.

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Hieman alaoikealta löytyi kohta, jossa kuului ääniä jota muualla ei kuulunut. Aloin kuuntelemaan aamulla ja päivällä tiettyyn aikaan (ihan vain pari minuuttia kerrallaan) sieltä tarkemmin. Onnistuin löytämään sijainnin päivä päivältä nopeammin ja lähes aina sieltä kuului kaukainen juna - tsukutsukutsuku, joka oli selkeästi muita ääniä nopeatempoisempi. Se vain jää dominoivien wowowowwow:n sekä whuuuuun alle, joten en osaa sanoa onko kaukainen juna  sikiön syke, koska en pysty kuulemaan yksistään sitä ääntä. 

Rv 9+6 kuului jotain, mitä oikein säikähdin. Ensin bongasin tsukutsukutsukun ja sitten yks kaks ihan kuin joku tekisi voltteja veden alla! En halua luoda itselleni turhia toiveita jos tulkitsenkin kaiken mönkään, mutta kuuntelin YouTubesta sikiön liikkeitä ja ainakin tämän videon kohdasta 4:24 alkaen samalta minullakin kuulosti. Te ketkä doppleria olette käyttäneet, kuulostiko sikiön liikkeet kuten ko. videossa kuullaan? 

Tässä eletään nyt tosi kriittisillä viikoilla ja se jännittää älyttömästi. Vuoden takainen pieni ei jaksanut kasvaa enää 9+4:n jälkeen. Pelottaa. Varsinkin oireiden puolesta - katosivat taas päiviksi kuten yhdeksännellä raskausviikolla, jolloin olin varma keskenmenosta, ellei olisi ollut ultra viikon päätteeksi, jossa nähtiin sikiön olevan elossa ja eloisa. Mun kohdalla se ei vaan valitettavasti anna mitään takeita tulevasta, joten en uskalla edes haaveilla kaiken olevan edelleen hyvin. Enkä varsinkaan kotidopplerilla kuultujen äänien perusteella.

Toivonkin, että neuvolassa kuunneltaisiin sydänäänet. Toivottavasti saisin varmistuksen, kuulinko vauvan sykkeen oikeasti ja voin kertoa todellisen syyn poissaoloon töissä. Tai jos ei kuulu mitään kuten vuosi sitten, jolloin meni päivää ennen neuvolaa kesken, voin alkaa valmistautumaan tyhjennykseen.  Kaikessa hiljaisuudessa, kenenkään mitään tietämättä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.