tiistai 11. huhtikuuta 2023

8. raskausviikko

Kaikin puolin olo on edelleen aika tavallinen ja normaali, ja löytyy toimintakykyä. Ihan erilainen tunne ja olo kuin koskaan aikaisemmin. Jos en olisi tehnyt miljoonia raskaustestejä, en joka päivä välttämättä uskoisi olevani raskaana.

Aamulla on alkanut tulemaan nälkä ja kakoiltua herkästi jos en syö mahdollisimman pian. Kuvotus tulee välillä voimakkaina aaltoina erityisesti öitä vasten, mutta muutoin pysyy hyvin maltillisena. Hajuaisti sitä vastoin on alkanut lähettämään signaaleja, että polttopuut ja juusto haisee mätänevälle ruumiille. Rinnat on kuin vesi-ilmapallot ja muuttuneet aroiksi. Olen alkanut käymään yöllä 1-2 kertaa pissalla, vaikka yritän olla juomatta iltapäivä viiden jälkeen enää nesteitä.

Täysin uuttakin on tullut nyt koettua, nimittäin ummetus. Toinen uusi asia on yllättävät ja terävät sukkapuikkoiskut munasarjojen/alavatsan suunnilla. Välillä tuntuu, kuin munasarjoja rutistettaisiin eri suuntiin kuin märkää rättiä kuivatessa. En tiedä liittyykö tämä ummetukseen vai onko ihan joku erillinen oireensa raskaudesta (tai jostain muusta), mutta on hetkittäin jopa pelottavankin kivuliaita. 

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

Silloin tällöin olen ohimennen miettinyt "kuolikohan tämäkin", koska välillä olo niin normaali. Näin unen, jossa todettiin viides keskenmeno ja minulta kysyttiin, onko veikkauksia menetettyjen sukupuolista. Vastasin, että kolme tyttöä ja kaksi poikaa ja ultraaja komppasi tuntemuksiani. Selkeästi alitajunnassa pelko nostaa taas päätään. Pessimistinen puoli minussa yrittää ilmeisesti rakennella suojamuuria. 

Olen onnistunut kuitenkin välttämään stressiä, koska minkäänlainen intuitio ei vielä huuda, että tässä raskaudessa olisi jotain mätää. Ja kuten taisin jo mainitakin aikaisemmin, nyt todella uskon siihen, että keskenmeno ei ole minun käsissäni, joten en viitsi antaa niille ajatuksille painoarvoa. 

Päätin viikon alussa aloittaa verenohennuslääkkeen (Primaspan), koska kolme kriteeriä (ylipaino, ensisynnyttäjä, keskenmenot) sen aloittamiseksi täyttyi. Mietin hetken aikaa päätöstä, koska lääkäri ei suositellut sitä, mutta sanoi että siitä ei ole kuitenkaan haittaakaan todettu olevan. Haluan kokeilla mitä Primaspan tuo tullessaan. Lukemani kokemukset siitä keskenmenon hoidossa ovat olleet positiivisia.

Tällä hetkellä eniten odotan malttamattomana seuraavaa varhaisultraa, jotta nähtäisiin miten kohdussa pienellä tyypillä menee - toivottavasti sydän lyö voimakkaasti ja kasvaa edelleen oikean ikäisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.