keskiviikko 20. syyskuuta 2023

31. raskausviikko

Raskausviikkojen kolmekymppisiä vietimme glamouristi neuvolassa isyyttä tunnustaen ja minä hammasta purren, että eikö nämä käynnit voi koskaan mennä hyvin. 

Isyyden tunnustamisessa ei oikeastaan edes kysytty mitään muuta kuin henkilötietoja. Mutta siinä vaiheessa kun th kysyi mieheltä koska laskettu aika on, miehellä meni pasmat sekaisin ja alkoi selittämään raskausviikkojen määrästä. Minä siihen kiireen vilkkaan korjaamaan, että niin tässä menee itse kukin sekaisin kun polilla laskettuna aikana pidetään 20.11. ultrien perusteella (ja tämän perusteella on lopetettava Primaspan), mutta terveydenhoitaja tässä laskee 28 päivän kierron mukaan, vaikka oma kiertonikin oli pidempi. Terkan naama vääntyi vihaiseen virneeseen kirjatessaan papereihin jämptisti ylös, että laskettu aika on hänen laskemansa 21.pvä. 

Perustarkastuksia tehdessä th kysyi olinko ostanut Rennietä valittamaani närästykseeni ja minä siihen totuuden mukaisesti, että en ole saanut aikaiseksi. Th alkoi jankata sitä, että Rennie on turvallista kyllä lapselle, miksi en ole ostanut. Yritin jankata takaisin, että en vaan ole saanut aikaiseksi ostaa kun työpäivän päätteeksi on kiire kotiin ja viikonloppuisin ei tule vaan liikuttua kylillä, ei siihen ole mitään sen kummempaa erityistä syytä.

Imetysasioita otettiin myös sen verran puheeksi, että th kysyi olenko materiaaliin tutustunut. Ainut imetysmateriaali mitä olen edes saanut, on vinkki imetys.fi -sivustosta, johon en tosin ole vielä tutustunut. Tästä alkoi hurja narina, että miksi en ole tutustunut - olisi pitänyt taas kertoa tarkka syy. Minä yritin selittää, että ei tähänkään ole mitään syytä, en vaan ole vielä mennyt lukemaan varta vasten, mutta terkan mielestä olinkin nyt imetysvastainen.. Mies tässä vaiheessa ihan ärähti terkalle, koska istuin kuin syytettynä maailman pahimmasta rikoksesta, jota en ole edes tehnyt,  että eiköhän asiat siitä lutviudu vielä, enhän ole koskaan sanonut ettenkö edes yrittäisi imettää.

Th totesi miehen ärähtämiseen, että ilman etukäteistietoa ei imetys tule onnistumaan, mutta aikaa ei ole tänään tai myöhemminkään käydä imetysasioita läpi, koska enää ei ole neuvolakäyntejä, joten menkääpä tutkimaan asiaa. Seuraava käynti näyttää olevan rv 36 polilla myoomien takia, kysyi minulta taas, että tehdäänkö samalla synnytystapa-arvio? Mulle ei puhuttu muusta kuin myoomien kontrolloimisesta, joten mun täytyy asia nyt selvittää, vaikka en edes oikeastaan tiedä mitä koko synnytystapa-arvioiminen tarkoittaa.. 

Tällä kertaa on kuitenkin annettava pisteet siitä, että vihdoin terkka löysi vauvan sykkeet ja mainitsi jopa lukemat (130bpm), mutta toki muisti samalla kyseenalaistaa ison (33cm) sf-mitan takia polin lääkärin juuri tekemän vauvan kokoarvion ja kysellä taas sokerirasituksen perään, joten ei sykkeiden löytymisestäkään tullut iloista fiilistä, kun heti perään lyödään tuttuun tapaan maanrakoon.

Käynnin lopuksi terkka vielä kysyi ihan puskista olenko ottanut koronarokotukset. Sen verran syrjässä asumme enkä juurikaan ihmisten ilmoilla käy, niin en ole tarpeelliseksi nähnyt (tai saanut aikaiseksi) ottaa. Olen kyllä sen kerran sairastanut. Käynnin päätteeksi syttyi kuin lamppu päässä, että pitääköhän terkka mua nyt siis vielä rokotevastaisenakin imetysvastaisuuden lisäksi!? 

Mies totesi heti autossa, että hän ei ole ikinä tavanut noin vastenmielisesti asiakkaaseen suhtautuvaa ihmistä eikä tuo terkka tule meille kotikäynnille synnytyksen jälkeen. Olen asiasta nyt aivan samaa mieltä, sillä kaikista tämän terkan vastaanotolla käynneistä on tullut vain paha mieli, eikä tämäkään käynti näyttänyt poikkeus olevan.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jep, äläpä muuta viserrä, nämä käynnit ei ole riemujuhlaa ja vielä kerran pitäisi käydä.. :/

      Poista

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.