sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Yk1 - oireet oviksesta lähtien

Keskenmenon jälkeisestä kierrosta kertovasta postauksesta meinasi tulla niin pitkä, että jätin sen vaiheeseen. Jatketaampa nyt siitä mihin jäätiin, eli oireet oviksesta lähtien:

kp23/DPO0 AL 36,22'C, ihan super ovulaatiopäivä. Seksiä!

kp24/DPO1 AL 36,42'C. Kuivaa, kn ylhäällä ja kuin nenänpää. Hieman kramppailee. Nipistelee, mutta todennäköisesti myoomien aiheuttamaa, koska tuntuu kohdun edessä ja tätähän on ollut koko vuoden. Ovis on ohi. Piinailu alkakoon!

kp25/DPO2 AL 36,48'C. Nipistely kohdun edessä jatkuu. 

Hieman huolestuttaa myoomien laita.. että jos vaatisikin kohdunpoiston koska alkavat oireilla kunnolla, ennen kuin on kerennyt lasta saamaan tai edes tarpeeksi kauan yrittämään. Mulla ei ollut ennen tätä raskautta mitään tuntemuksia, mitä nyt menkkojen aikaan vuoto saattoi olla päivän pari tosi runsas, mutta ei nippailukipuja. Myoomat painettiin liian villaisella sairaalassa, koska ilmaan jäi lähinnä vain kysymyksiä. Ehkä kontrollissa selviää. Pelkään, että kontrollikäynti tulee olemaan samanlainen shokki kuin nt-ultra ja minulla on kohtu täynnä myoomia..

kp26/DPO3 AL 36,35'C. Nipistelyä. Ja nimenomaan siis kohdussa tuntuvia ja voin hyvin kuvitella ilkeästi vinoilevat myoomat repimässä kohtua eri suuntiin. Ei  siis mitään sellaista nipistelyä mikä olisi raskausoireiksi tulkittavaa. 

Ovulaatio vahvistui tänään tapahtuneeksi kp23 ! Huomaan haaveilevani kunnon kiinnittymisdipistä ja tajusin, että tässä kierrossa minun ei tarvitse välttämättä tuhlata raskaustestejä laisinkaan - hcg koe on nimittäin viikon päästä ja siihen mennessä kyllä on raskaushormonia erittynyt jos raskaana ollaan. Kätevää.

kp27/DPO4 AL 36,57'C. Vertasin plussakierron lämpöjä tähän kiertoon ja lämmöt kulkee aivan samaa rataa ja lähes samoissa lukemissakin pl. kiinnittymisdippi, mikä herättää toivoa, mutta maltan mieleni. Uskoa ei ole käytännössä laisinkaan, niin en halua herätellä omia toiveita. 

Kohdun eli myooman nipistelyt jatkuu. Ja jo aikaisemmista kierroista tuttu hermosärkymäinen  vihlominen vasemmassa nivusessa palaa taas kuvioihin. Seksiä.

kp28/DPO5 Näin todella ihanaa vauvaunta! Kuljetin vasta syntynyttä poikavauvaamme paitani sisällä ja välillä mies makasi kyljellään sängyllä kasvot kohti selällään olevaa vauvaa. Koskaan en unissa aikaisemmin ole saanut vauvaa syliin asti. Olin todella onnellinen, vaikka poika olikin syntynyt kahta viikkoa liian aikaisin ja imettäessä maitoa ei oikein riittänyt eikä meillä ollut tuttipulloja ja vaippoja. Mut siinä unessa ajattelin, että osaanhan minä olla äiti ja vauva oli parasta mitä minulle oli koskaan tapahtunut. Se onnellisuuden tunne oli aivan käsin kosketeltava. Toivottavasti uni ennakoi jotain hyvää!

AL 36,71'C, ehkä keltarauhashormoni syynä. Ei aivan tavaton hyppy siis ylöspäin, joskus ennenkin ollut tässä vaiheessa kiertoa, ei joskaan näin raju. Huuleen ja korvan taakse finni, tosin en ihmettele, koska ruokavalio ollut turhan hiilihydraattipainotteinen.. 

Päivällä muutaman sekunnin kestoiset sukkapuikkotökkäisyt ja jomotukset oikeassa munasarjassa. Vasenta munasarjaa nipistelee/vihloo/mitälie taas enempi vähempi.. mikähän toi on, kun suurimmassa osassa kiertoja tuo nipistely/vihlominen/mikälie on kohdistuu nimenomaan vasemmalle. Illalla hieman munasarjaa - miten sen oikein nyt kuvailisi - puristaa, jomottaa?  IL 37,11'C. 

kp29/DPO6 AL 36,57'C. Heti herätessä ihan järkyttävää menkkamaista supistelua/kramppaamista alavatsalla/kohdulla. Ihan kuin olisi superkipeät menkat niagaravuodolla - tiiätte varmasti ne krampit. Neljän viiden tunnin jälkeen krampit laantuu pahimmasta piikistä jatkuvaan repivään jomotukseen. Välillä jomottaa oikeaa munasarjaakin hetkellisesti, mutta enimmäkseen tunne alavatsalla/kohdussa. Illaksi helpottuu pikku hiljaa olo, joskaan kivutonta ei ole tyystin vieläkään. Implantation cramps? 

Nyt on kp29, jolloin menkat yleensä alkaisi - liekö kroppa vain muistelisi olevan sittenkin nyt normaalisti menkkojen aika? Toivottavasti pahimmassa tapauksessa krampit eivät ole myoomien aiheuttamia, sillä jos nämä em. krampit johtuu myoomista, olen todella huolestunut kohtuni tilanteesta..

Päähän koskee aamupäivän, väsyttää ja haukotuttaa, kuvotuksen tunne ohikiitää muutaman kerran. Kn ylhäällä, pehmeä, voiteenomaista valkovuotoa aavistuksen.  IL jopa 37,11'C.

klikkaa tästä kuvan tekijänoikeuksiin

kp30/DPO7 Kaksi vaihtoehtoa aamulämpöihin. Heräsin vähän väliä unen pöpperössä mittaamaan. Taisin klo 1 tehdä ekat mittaukset ja sit vilkaisin kelloa, että oho antaapa vielä olla. Fertility Friendiin merkattu lämpö 36,59'C on mitattu noin klo 4, klo 5:15 kun heräsin joka siis mun normaali heräämisaika, oli lämpö 36,73'C, mut kun en kerennyt kuin sen tunnin nukkua ennen sitä niin en sitä laittanut. 

Ei mitään eilisen kaltaisia alavatsan tai kohdun kipuja, kramppeja tai kourimisia. Siellä täällä kyllä nippailua ja jomotusta - kohdussa ja sen edessä, muniksissa, häpyluussa, pimpissäkin. Kn todella kaukana ja mitä sain hipaistua, yhä pehmeä, edelleen voiteenomaista valkovuotoa aavistus. Närästää hulluna, välillä kuvotuskin vilahtaa, luulen johtuvan turhan sokeripitoisista syömisistä.. Nännit mielikuvituksen voimalla herkähköt ja rinnat sivuilta ja alhaalta aavistuksen arahkot.

kp31/DPO8 AL 36,71'C. Välillä ohikiitävää kuvotusta ja jomottaa sekä nivusissa että myoomien seuduilla, hieman närästää ja röyhtäilyttää, väsyttääääää ja haukotuttaaaaa aivan sairaasti. Kn kaaaaaukana, en yletä tunnustelemaan sen tarkemmin. Kuivaa, vain sormen päähän tarttuu hieman voidemaista vv:tä. Rinnat kuten eilen, mutta arkuus on niin pientä ja tuntuu vain kopeloidessa, että mietin koko ajan poistanko tuon maininnan. Päivällä alkoi kauhea vilu joka jatkui iltaan saakka. IL 37,07'C.

Myönnän, minulla on vaikea testiriippuvuus, en malttanut olla aamulla tekemättä r-testiä.. Tyylipuhdas negahan se oli tietysti, mutta kun tuo pissaaminen purkkiin, testin uittaminen siinä ja tuloksen spekulointi on niin koukuttavaa :D 

kp32/DPO9 AL 36,68'C, olen herännyt taas tunnin välein yöllä. Aamun liuska ja CB umpinega. Tai ehkä CB:ssä esiroskishaamujen isoäiti hyvällä mielikuvituksella. Kohtua hieman menkkamaisesti jomottaa välillä. Kn kaukana edelleen, hipaistaessa tuntui pehmeälle. Yöllä oli tissit turvoksissa kun heräsin vessaan ja olin että jee, mutta sit herätessä olivat ihan peruslöllöt. Seksiä, jonka jälkeen jonkin aikaa selkeää kramppailua alavatsalla/kohdussa. Katsottiin Room ja meinasin herkistyä monestikin, vaikka en ole oikeasti lainkaan herkkä.

En päässyt veritestiin eikä testejäkään jäljellä, eli kirjaimellisesti menee piinailuksi. FF ennustaa menkkoja 4 päivän päästä. Luotto raskauteen on hävinnyt täysin, kun ei tapahdu mitään konkreettista ja negaakin paukkui testeissä, vaikka oli niin potentiaalinen alku. IL 37,11'C.

kp33/DPO10 AL 36,71'C. Ja taas aivan pipariksi meni mittailut. Herään koko ajan puolen yön jälkeen tunnin välein, unenpöpperössä klo 1:30 olin laittanut FF lämmöiksi 36,60'C mutta viiden aikaan mitattaessa oli 36,71'C. Sitä ennen tosin olin herännyt mm. 4:30, 4:00, 3:15.. eli nyt ei ole yhtään lämpöihin luottaminen.

Kainalon alunen sekä kainalon ja tissin puolesta välin mukulaiset ja yllättävän kipeät alueet symmetrisesti kummallakin puolella. Kn ulottumattomissa, aamulla vilahti aika alhaalla ja tuntui nenänpäälle, mutta sitten taas hävisi kauas. Röyhtäilyä. Ajottain aaltoillen menkkajomottaa tai nippaillee niin, ettei voi olla vain mielikuvitusta. Levottomat yöt ja unet jatkuu, väsyttää. Katsoin He's Expecting -sarjaa ja itkin. IL 37,16'C.

kp34/DPO11 AL 36,69'C. Hieman (aamu)kuvotusta ja verta ikenistä. Röyhtäyttelee. Rinnat selkeästi painavat. Kainalon ja rinnan välinen alue kipeä kummaltakin puolelta ja varsinkin kainalon alunen tuntuu muhkuraiselle ja on kipeä. Kn niin kaukana etten yletä, mutta kuivaa on. Välillä muniksissa menkkamaista oloa ja välillä myös myoomien suunnilla nipistelyä. Olo hyvin normaali.

Nukkumaan menin eilen jo puoli kasi, aamu 5 asti nukuinkin niin, että yöllä heräsin vain kerran, joten aamulämpökin pitänee paikkansa. Näin unta, että tein raskaustestejä ja kaikki oli kirkuvia plussia. Kerroin asiasta miehelle että raskaana ollaan ja kasa sukulaisiakin oli unessa mukana.

Pääsin ostamaan apteekin ultra raskaustestin, jonka tein sen noin kolmen tunnin pidätyksellä. Todella potentiaalisesta dpo6:n supistelu-/menkkakivuista huolimatta testi on blanco eli tätiä odotellessa. Toivottavasti alkaisi asap, niin ei tarvitse pahimpia vuotopäiviä olla töissä. Huomisaamuksi on vielä toinen ultra, mutta jos lämmöt romahtaa huomenna säästän sen ensi kiertoon.

kp35/DPO12 AL 36,77'C, olin varma että tulisi alas, vaan ei vielä. Ultra tippui vessanpönttöön eli se siitä :) Vähän kuvottaa aamulla, kn kaukana ja pehmeä, kuivaa on, ehkä nännit aavistuksen arat. Normaaliolo jatkuu.

Mä niin toivon, että täti tulisi asap kun ei kerran raskaana olla, pelottaa nimeti että tulee monsuunimenkat - teen sellaista työtä, jossa ei ole vessaa aina saatavilla.. IL vain 36,68'C eli eiköhän aamulla lämmöt romahda, kun tissitkin löllöytyi illaksi täysin. 

kp36/DPO13 AL 36,40'C eli täti tulee tänään tai viimeistään ylihuomenna. Ehkä dpo6 yritti kiinnittyä, mutta kohtu ei ollut vielä valmis tai myoomat vaikeuttaa kiinnittymistä. Tai ehkä kroppa vanhan muistin mukaan kuvitteli olevan menkkapäivä. Who knows. 

kp37/DPO14 AL 36,39'C, vielä odotuttaa.. hitto alkais jo! Viimeksi ollut menkat tammikuun alussa niin saisivat nyt alkaa jo. Mutta ihan kuivaa on ja kn yhä kaukana ja pehmeä. Aamulämpö ei kuitenkaan valehtele mitä tuleman pitää. Välillä kourii myös niin, että tuloillaan ovat millä hetkellä hyvänsä. Illasta alkoikin jo hyvin vieno tuhru eli huomenna kp1.

Katsoin seuraavan oviksen ajankohtaa ja olettaen että seuraava kierto on normaali, päästään hyödyntämään ovulaatio erittäin hyvin ♥ Tärpin mahdollisuus siis hyvä! Hyvän pituinen luteaali tässä kierrossa kuitenkin, jos taas jotain hyvää.

kp38/DPO15 → kp1 AL 36,40'C. Vuoto lisääntyy hitaasti mutta varmasti (ja muuttuvat ihan karseiksi), joten tänään kp1. Jos laskee normaaleista lämmöistä kierron alkaneen eli sieltä kp10, niin kierto oli 28 päivää eli aivan normaalipituinen. Tässä vielä tämän kierron lämmöt ihmeteltäväksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !
Kaikki kommentit tarkistetaan roskapostispämmin vuoksi, joten joskus kommentin
julkaisussa saattaa kestää, mutta jokainen kommentti julkaistaan ja jokaiseen vastataan.